HÍREK

Kiütéses győzelem Dorogon (GALÉRIA)

2019-08-11

Kiütéses győzelem Dorogon (GALÉRIA)

Remek teljesítménnyel fontos három pontot szereztünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Dorogi FC–MTK Budapest 0-4 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, 1500 néző

Vezette: Oláh Gábor (Kovács J., Rózsa, Sinkovicz)

Gólszerző: Bognár (12.), Zuigeber (48., 64.), Lencse (58.)

Sárga lap: Csillag (37.), Lénárt (45.), Paudits (45+2), illetve Zuigeber (51.)

Dorogi FC: Mursits (Borsos, 23.) – Nyíri, Dlusztus, Tomás, Papp – Földi (Nagyházi, 45.), Albert, Kitl, Csillag – Délczeg, Paudits

Vezetőedző: Németh Szabolcs

MTK Budapest: Bese – Katona, Pintér, Varju, Nagy Zsombor – Kata, Mezei, Bognár – Vass (Babinszky, 73.), Lencse (Simon, 61.), Zuigeber

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 3. körében együttesünk a Dorogi FC otthonába látogatott. Amikor legutóbb a Buzánszky Jenő Stadionban jártunk, 2-1-es vereséget szenvedtünk, így hiba lett volna lebecsülni Németh Szabolcs gárdáját, már azért sem, mert első két mérkőzésükön hat pontot szereztek.

Az első valamirevaló sansz a hazaiak előtt adódott, ám Kitl távoli lövése néhány méterrel elkerülte a kaput. A 8. percben az idei első meccsén pályára lépő Pintér ugratta ki Mezeit, aki picit hosszan vette át a labdát, így a dorogi védelem elvette tőle a játékszert.

A 12. percben Katona csapott le a labdára a tizenhatos sarkánál, az egyik dorogi hátvéd szabálytalanul állította meg. A szabadrúgást Bognár végezhette el, és könyörtelenül csavart a kapuba, megszerezve ezzel idei második gólját. (0-1)

Négy perccel később majdnem ismét megrezgette a hálót Bognár: Lencsétől kapott jó átadást, 18-ról eleresztett lövése azonban picivel a rövid sarok mellé ment. A 20. percben ismét növelhettük az előnyünket, Lencse ugrott ki remek ütemben, ám Mursits nagyon jól jött ki kapujából, így csatárunk nem tudta mellette elpöckölni a labdát. A kipattanó Zuigéber elé pattant, aki jobb lábbal a kapu mellé emelt. Lencse a szituációnál ütközött Mursitssal, akit le is kellett cserélni, támadónk természetesen elnézést kért az esetért.

A 31. percben megint a dorogi kapu elé kerültünk: Vass fordult le szépen a tizenhatos vonalán, picit megpattanó lövése viszont a felsőlécről kifelé pattant. Ezt követően Lencse fordulásból, ballal lőtt kiszorított helyzetből, ám csak az oldalhálót rezgette meg.

Picivel később Lencse szerzett szépen labdát az ellenfél térfelén, majd Bognár indította Vasst, aki a bal lábára cselezett, de a védők az utolsó pillanatban blokkolni tudták a kísérletet. Az első igazán nagy hazai lehetőség a 44. percben következett: Paudits okosan fordult le Varjuról, majd Besére vezethette rá a labdát, de külsővel a kapu mellé lőtt. Ez volt a játékrész utolsó helyzete, így előnyből várhattuk a folytatást.

A második félidő aligha kezdődhetett volna jobban: Mezei kapta meg a labdát a középpályán, majd két csel után Zuigébert ugratta ki tökéletesen, aki higgadtan cselezte le Borsost, majd jobbal lőtt a kapuba. (0-2)

Az 58. percben végleg eldőlni látszott a találkozó: Katona játszott össze szépen Vassal, majd Bognárhoz passzolt, aki megtartotta a labdát, majd Lencséhez ívelt, aki kapásból lőtt a hazai hálóba. (0-3)

Öt perccel később Zuigéber kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, okos csellel elküldte az egyik védőt, majd jobbal lőtte ki a hosszú sarkot. (0-4) A 80. percben Dlusztus rúgott oda késve Zuigebernek, a játékvezető azonnal pirosat adott neki, így a hajrában emberelőnyben játszhattunk. 

A 84. percben előbb Babinszky próbálkozhatott közelről, majd Szerencsi távolról, mindkettő lövést hárította a dorogi portás. Ezt követően újabb lehetőség már nem alakult ki, így 4-0-ás győzelmet arattunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman