HÍREK

Kicsakot kérdezték Ukrajnában - lapszemle

2019-02-28

Kicsakot kérdezték Ukrajnában - lapszemle

Artem Kicsak hazája egyik legnagyobb futballhonlapjának, az ua-football.com-nak nyilatkozott.

- Mennyiben hasonlít Magyarország Ukrajnára?
- Bizonyos értelemben van hasonlóság, de azért jelentős részben más. Itt szinte minden eltérő, mint Ukrajnában, kezdve a futballal, de az élet is más. Sok magyar városban találkozni Ukrajnából származó emberekkel, de oroszok is vannak bőven. De általánosságban más az életstílus, mint amit odahaza megszoktam.

- Úgy érzi magát, ahogy egy légiós?
- Igen, ez a helyzet. Azonnal megértettem, hogyan érezhetik magukat az idegenlégiósok Ukrajnában. Idegen ország, ahol minden más, minden új. A magyar nyelvet ugye nem ismertem, ezt is meg kell szokni, ahogy a helyi szokásokat, szabályokat - mind a futballban, mind a magánéletben. Eltart egy ideig, amíg az ember alkalmazkodik ezekhez. A futballt tekintve azonban minden rendben van. Ha azonnal mindent megteszel azért, hogy egy jó csapat tagja légy, akkor semmilyen probléma nem merülhet fel.

- Jobb a magyar bajnokság, mint az ukrán?
- Magyarországon tényleg bárki legyőzhet bárkit. A bajnokság kiszámíthatatlan, nehéz megjósolni, hogy mi lesz az eredmény akár akkor is, ha a listavezető játszik a sereghajtóval, míg Ukrajnában a meccsek 90%-án megmondható, ki lesz a győztes. Magyarországon ez nem így van.

- Mely ukrán játékosokkal tartja leginkább a kapcsolatot?
- Rendszeresen beszélek a diósgyőri Sesztakovval vagy a debreceni Nagy Sándorral. Beszélgetünk, néha együtt nézünk meccseket. Az MTK-nál játszik Szelin, a honfitársammal szoktunk egy szobában lenni, így van kire támaszkodnunk. Kisvárdán is voltak ismerőseim, akikkel a távozásuk óta is kapcsolatban vagyok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman