HÍREK

Kétgólos sikerrel zártuk az edzőtábor utolsó meccsét

2024-07-12

Kétgólos sikerrel zártuk az edzőtábor utolsó meccsét

Újabb hasznos mérkőzésen van túl NB III-as együttesünk.

Felkészülési mérkőzés

SKN St. Pölten Juniors–MTK Budapest II. 0-2 (0-1)

Gólszerző: Ebot (39.), Hegedűs (75.)

MTK Budapest: Balázs (Velicskó, 46.) – Béres, Csányi, Kákonyi (Farkas, 55.) – Anokye (Kustudic, 55.), Bene, Antal, Mohai (Hegedűs, 55.) – Bakó (Lukács, 65.), Ebot, Földi (Csucsánszky, 65.)

Vezetőedző: Kanta József

NB III-as labdarúgócsapatunk pénteken, a lipóti edzőtábor részeként a SKN St. Pölten Juniors együttese ellen lépett pályára. A rendkívül hajtós meccs első 15 percében keményen letámadott az ellenfél, igyekeztek a mi térfelünkön labdát szerezni, de ritkán tudták megzavarni stabilan játszó együttesünket.

Az összecsapás előrehaladtával egyre inkább vettük át az irányítást, és az első félidő végére már a mi akaratunk érvényesült, ami a 39. percben góllá érett, amikor Földi indította kiválóan Ebotot, aki ballal a kapus válla felett a léc alá lőtt (0-1).

A második félidőben is jó játékot mutattunk, több helyzetet is kialakítottunk, igaz, Velicskó védéseire is szükség volt, hogy ne találjon be a St. Pölten. A 75. percben sikerült eldönteni a találkozót: ekkor Hegedűs csapott le az osztrák kapus rossz kirúgására, és szépen tekert a hálóba, ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt.

Vezetőedzőnk, Kanta József így értékelte a találkozót:

– Jól futballozott ma is a csapat, az első félidőben kellett 10-15 perc, hogy alkalmazkodjunk az ellenfél agresszív játékához. Stabilan, jól védekeztünk, a támadójáték akadozott picit a mérkőzés elején, de hamar megtalálták a játékosok azokat a pozíciókat, ahol bontani tudtuk az ellenfelet, ezután pedig már gördülékeny volt az előre játék is. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ugyan a helyzetkihasználás egyelőre még nem volt tökéletes, de emiatt még egyáltalán nem aggódom, az a fontos a felkészülés ezen periódusában, hogy meglegyenek a lehetőségeink. Jó csapatjátékot nyújtottunk, és sok remek egyéni teljesítményt is láthattunk.

Korábbi nagyszerű játékosunk arról is beszélt, mire fókuszáltak a lipóti edzőtáborban:

– Nagyon hasznos a tábor, annak ellenére, hogy nem volt hosszú, inkább a két lejátszott mérkőzés volt a középpontban. A legfontosabb az ilyenkor, hogy együtt legyenek kicsit a srácok, tehát leginkább csapatépítés került a középpontba. Az edzéseket is úgy alakítottuk, hogy inkább a technikai dolgokra, a hangulati elemekre fókuszáltunk, persze emellett a fizikai munka sem maradt el, jó állapotban vannak a játékosok. Kulcsfontosságú, hogy jó legyen a csapategység, nálunk pedig ez kifogástalan, tetszik, hogy ilyen összetartó a brigád. Jó a hangulat, de amikor dolgozni kell, húzzák egymást előre.

A szakember zárásként kitért arra is, miként változott a keret a tavalyi évhez képest:

– A csapat magja javarészt együtt marad, pár helyen van változás. Bakó Sámuel érkezett, aki rendkívül technikás, fiatal játékos, és illik a csapathoz. Eddig nagyón jó benyomást tett rám, egyre jobban érti, mit várunk el tőle. A tavalyi U17-es együttesből Csucsánszky Zoltán van velünk, aki szintén egyre jobban beilleszkedik a csapatba. Remek rúgótechnikája van, nagyon jó úton halad afelé, hogy hasznos játékosunk legyen. Fischl egyelőre sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre, illetve Herczeg és Kenesei az első számú csapattal készül, aminek nagyon örülök, mert sokat dolgoznak, megérdemlik, hogy megmutassák magukat a nagyok között is. Az ő sorsukról Horváth Dávid fog később dönteni.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-14 15:00 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI VÁROSI STADION

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman