HÍREK

Keressük az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzését - szurkolóink kezében a döntés (16. párharc)

2020-04-28

Keressük az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzését - szurkolóink kezében a döntés (16. párharc)

Sokat megélt törzsszurkolóink bevonásával kiválasztottuk az elmúlt 25 év 32 legemlékezetesebb MTK-mérkőzését. A győztes kilétének eldöntése viszont már drukkereink kezében van. A párosításokra a Facebook-oldalunkon lehet szavazni a következő időszakban.

A kieséses rendszerben történő voksolás tizenhatodik - az első kör utolsó - párharcában egy emlékezetes nemzetközi kupamérkőzésünk, valamint egy Örökrangadón aratott magabiztos sikerünk csap össze.

A korábbi tizenhárom továbbjutó után eldőlt, hogy az AEK Athén elleni hazai győzelmünk is bejutott a következő körbe.

1. - 1997. 08. 13.: MTK Hungária FC-Rosenborg BK 3-2-nél a 68. percben félbeszakadt, Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés
Az örmény Jereván búcsúztatása után a BL-selejtező második fordulójának első mérkőzésén Skandinávia élcsapatának számító Rosenborgot fogadtuk. Fordulatos mérkőzésen Egressy duplájával és Kenesei góljával 3-2-re vezettünk, amikor a 68. percben az áramszolgáltatás kimaradása miatt félbeszakadt a találkozó.

Visszatekintő:

Csapatunk az első fordulóból kettős győzelemmel ment tovább, majd fogadta a Bajnokok Ligája előző kiírásában negyeddöntős Rosenborgot. A norvég gárda a BL 1996/1997-es szezonjában idegenben fektette két vállra az AC Milant, a nyolc között végül a Juventus búcsúztatta.

Garami József gárdája nem ijedt meg ellenfelétől, a vezetést is megszerezte a 10. percben Egressy szemfüles góljával. A norvégok fordítottak, de Egressy látványos lövéssel a félidő utolsó percében egalizált. A fordulást követően Kenesei lőtt nagy gólt 18 méterről, majd közbeszólt a technika. 

A 68. percben ugyanis félig kihunytak a fények a stadionban, öt percig állt a játék. Majd újabb negyedórára az öltözőbe parancsolta a két együttest a török játékvezető. A negyedórából félóra lett, a csapatok folytatták a mérkőzést, ám csupán mintegy két percig volt világítás, utána ismét sötétbe borult a Hunágria köruti stadion. Az Elektromos Művek szakemberei többször is megpróbálták újraindítani a reflektorokat, de csak egy-két perces sikereik voltak, mert mindannyiszor kialudtak a fények. A török játékvezető, Cakae 22:55-kor lefújta a meccset és a holland ellenőr másnap 18 órára tűzte ki az újrajátszást.

Az újrajátszást egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra a Rosenborg nyerte, majd a hazai visszavágót is behúzta, így továbbjutott.

A mérkőzés összefoglalója megtekinthető az Aloha Produkció által készített Hungária körút Európában című filmben (vagy ide kattintva):

2. - 1996. 08. 24.: MTK FC-Ferencvárosi TC 3-0, NB I, 3. forduló
Ebben a szezonban álomrajtot vettünk: a bajnoki címvédő zöld-fehérek ellen fölényes győzelmet arattunk a Népstadionban. A vezetést Kenesei már az 5. percben megszerezte, majd a második félidőben Orosz is betalált, a hajrában pedig Kenesei megszerezte saját maga második, csapatunk harmadik gólját.

Szavazni a Facebookon ennél a posztnál lehet (vagy ide kattintva)!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman