HÍREK

Keressük az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzését - szurkolóink kezében a döntés (11. párharc)

2020-04-26

Keressük az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzését - szurkolóink kezében a döntés (11. párharc)

Sokat megélt törzsszurkolóink bevonásával kiválasztottuk az elmúlt 25 év 32 legemlékezetesebb MTK-mérkőzését. A győztes kilétének eldöntése viszont már drukkereink kezében van. A párosításokra a Facebook-oldalunkon lehet szavazni a következő időszakban.

A kieséses rendszerben történő voksolás tizenegyedik párharcában egy nemzetközi kupamérkőzésünk, valamint egy bajnoki találkozónk csap össze.

A korábbi nyolc továbbjutó után eldőlt, hogy az FTC otthonában aratott 1998-as kiütéses sikerünk is bejutott a következő fordulóba.

1. - 1997. 09. 16.: MTK FC-FK Alania Vladikavkaz 3-0, UEFA Kupa, 1. forduló, első mérkőzés
Az UEFA Kupa 1. fordulójában az orosz együttes ellen hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, góljainkat Illés Béla, Preisinger Sándor és Lőrincz Emil szerezte. A visszavágó 1-1 lett, így biztosan továbbjutottunk.

A lefújást követően a két vezetőedző így értékelte a 90 percet:

Garami József: „A Vladikavkaz igazolta jó hírét, kitűnően futballozott. Nagyon nehéz volt megállítani a vendégek nagyszerű, veszélyes támadásait. Amikor azonban kiszabadultunk a szorításból, mindannyiszor volt erőnk gólhelyzetbe kerülni, és akadtak olyan periódusok is, amikor kifejezetten jól játszottunk."

Valeri Gazzaev: „A mérkőzést nem értékelem, mert a bíró és segítői irreális körülményeket teremtettek a pályán. Meggyőződésem, hogy ezt egy Nyugat-európai élcsapattal nem merték volna megtenni. Sajnálom a hazámat! A visszavágón tisztességes bíráskodás mellett remélem lesz lehetőségünk megmutatni, hogy mit is tudunk valójában."

2. - 1996. 09. 22.: III. Ker. TVE-MTK FC 2-7, NB I, 8. forduló
A szezon végén Garami Józseffel bajnoki címet nyerő gárdánk gólfesztivált rendezett idegenben, Illés mesternégyest szerzett, rajta kívül Kenesei duplázott és Zsivótzky is betalált.

Szavazni a Facebookon ennél a posztnál lehet (vagy ide kattintva)!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman