HÍREK

Kanta: Nagyszerű érzés lenne pályafutásom vége felé közeledve magasba emelni a Magyar Kupát

2020-03-24

Kanta: Nagyszerű érzés lenne pályafutásom vége felé közeledve magasba emelni a Magyar Kupát

A bajnokságot vezető és a kupában elődöntős csapatunk kapitánya, Kanta József nyilatkozott a kényszerszünet alatti egyéni edzésekről, a célokról, és a születésnapjának megünnepléséről is.

A 36. születésnapját kedden ünneplő klubikon, az NB I-ben 307 összecsapáson pályára lépő Kanta József a szezon során többször is sérüléssel bajlódott, de a bajnokságban így is 11 alkalommal pályára lépett, míg a Magyar Kupában mind a hat összecsapáson lehetőséget kapott, és a Dorogi FC elleni negyeddöntős párharcban eredményes is volt.

A kényszerszünet miatt nem készülhet együtt a csapat, minden játékos egyénileg próbálja meg magát a legjobb állapotban tartani. Hogyan készülsz, és miként lehet ezt a helyzetet kezelni?

- Hosszú pályafutásom alatt még nem éltem át hasonlót, nem egyszerű kezelni fejben ezt a szituációt. A stáb összeállította a csapat számára az edzésprogramot, mely futásból áll. Tegnap például 10 kilométer szerepelt a programban. Órával mindent mérünk, így ellenőrizhető a munkánk. Természetesen én is a labdás gyakorlatokat szeretem a legjobban a tréningeken, a száraz futás nem tartozik a kedvenceim közé. Viszont ezeket a feladatokat is a legjobban kell elvégeznünk, mert készen kell állnunk a szezon folytatására. Szerencsére a csapatból senki sem lazsál, mindenki becsületesen megcsinálja az előírt programot.

A bajnokságban első helyen állunk, legutóbb a Vasas FC elleni rangadón sikerült nagyon fontos győzelmet aratni, ezzel ellépni a mezőnytől. Mondhatjuk, hogy a lehető legrosszabbkor jött számunkra a kényszerpihenő?

- Természetesen nem jött jól, de ez elmondható az összes csapatra is. Fiatal gárdánk van, az utóbbi időben sokszor játszottunk szerda-vasárnap ritmusban, így benne volt, hogy nem fogunk minden mérkőzést megnyerni tavasszal. Az angyalföldiek ellen megmutattuk, milyen erős csapatunk van, és hogy az első osztályban a helyünk. Örömmel tölt el, hogy az MTK-nál minden rendben van, így pozitívan tekintek a jövőbe.

A kupában góllal járultál hozzá a Dorogi FC elleni továbbjutáshoz, csapatunk hat év után jutott be az elődöntőbe. Milyen célokkal vágunk neki a kupa folytatásának?

- Az elsődleges célunk a feljutás, de a Magyar Kupában is szeretnénk döntőbe jutni, és elhódítani a serleget. A keret minden tagja nagyon komolyan veszi a kupát már az első mérkőzés óta. Van esélyünk a Budapest Honvéd elleni elődöntőben, a Diósgyőr ellen is megmutattuk, le tudunk győzni első osztályú csapatot is. 2012-ben szintén másodosztályú csapatként már eljutottunk a fináléig, ott viszont sajnos drámai mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Nagyszerű érzés lenne, ha pályafutásom vége felé közeledve magasba emelhetném a Magyar Kupát, hiszen ez még nem adatott meg a számomra.

Személyesen milyen célokat tűztél ki magad elé?

- A célom mindig a csapat célja is egyben. Szeretnék ismét feljutni az élvonalba, a kupában pedig aranyérmet szerezni. Egyénileg pedig minél többet játszani, gólokkal, gólpasszokkal segíteni az együttest, hogy visszakerüljön az őt megillető osztályba.

Ma ünnepled a 36. születésnapodat, melyhez gratulálunk! Arról lehet tudni valamit, hogy fogsz ünnepelni?

- Hatalmas ünneplésre nem kell gondolni, a feleségemmel kettesben leszek majd otthon. Örülök, hogy a csapat tagjai a távolból felköszöntöttek videókkal. Egyébként sem vagyok az az állandóan kimozduló típus, de erre a jelenlegi járványügyi helyzetben amúgy sem lenne lehetőségünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman