HÍREK

Kanta József: „Nagyszerű közegben erős csapategységet alkottunk”

2024-05-30

Kanta József: „Nagyszerű közegben erős csapategységet alkottunk”

NB III-as csapatunk a hetedik helyen végzett a bajnokságban, ráadásul Kenesei Noel az NB I-es gárdában is bemutatkozhatott, míg Stumpf Gábor, Herczeg Botond és Christian Anokye edzőmeccsen léphetett pályára az első számú csapatnál. Kanta Józseffel a szezon tanulságairól beszélgettünk.

Az NB III Dél-Nyugati csoportjában együttesünk a hetedik helyen zárt, miután az utolsó fordulóban 2-1-es győzelmet arattunk a Dunaföldvár csapata ellen. Korábbi nagyszerű játékosunk összességében elégedett volt fiatal gárdánk teljesítményével:

– Különleges év volt, hiszen a miénk volt a legfiatalabb csapat az egész mezőnyben, a tavalyi U17 alkotta az együttes gerincét, egy-két megmaradt régi motorossal kiegészülve. Az ősz azzal telt, hogy a srácok beleszokjanak a felnőtt labdarúgásba, de már akkor is látszott, hogy a focival nincsen baj, csupán meg kell tanulni megnyerni a meccseket. Más tészta az NB III, mint az utánpótlás, hiszen tele van magas, fizikailag erős játékosokkal, így a pontrúgásoknál nagyon szenvedtünk. Tavasszal viszont sokkal stabilabban védekeztük le ezeket a szituációkat, és a futballunk is sokkal jobban tudott érvényesülni. Nagyon sok küzdelmes mérkőzést nyertünk meg, ami ősszel nem igazán volt jellemző. Ugyan hullámzó szezon volt, és akadt egy-két gyengébb meccs, nagyot léptünk előre idén. A fiatal játékosok hétről hétre meg tudták mutatni magukat, de abban is biztos vagyok, hogy még ennél is több van bennük, és ezt jövőre igyekszünk majd megmutatni. A következő szezonban már érettebben fogunk játszani, és magasabbak lehetnek a célkitűzések. A hetedik helynek örülök, mindig fontos az, hogy minél előrébb végezzünk, de már most a következő szezonra gondolok, hiszen még feljebb jöhetünk.

Kanta azt is elmondta, sokat tanult edzőként, de a szakmai stáb és a labdarúgók kapcsolata is sokat jelentett:

– Számomra is nagyon tanulságos év volt. Harmadik esztendeje edzősködöm, és mindig remek motiváció, hogy a fiatal csapatunkkal jó játékot játszva eredményesek legyünk. Fontos, hogy pár játékos kiemelkedjen, és akár az NB III-ban kimagaslót nyújtson, hogy megkapja ezáltal az esélyt az NB I-es csapatban is. Örömteli, hogy bemutatkozhatott az NB I-ben Kenesei Noel, de edzőmeccsen Christian Anokye, Herczeg Botond és Stumpf Gábor is pályára lépett. A stábban is tökéletes volt az összhang, és úgy érzem a stáb és a játékosok kapcsolata is remek volt a szezon alatt. Mindvégig számíthattunk egymásra, nagyszerű közegben erős csapategység alakult ki, ami mindig előre viszi a szekeret.

A szakember zárásként elárulta, mire emlékszik vissza legszívesebben a szezonból:

– Furán hangozhat, mert ez áll távolabb tőlem, de a rossz pályákon: Szekszárd, Bonyhád-Majos ellen megnyert meccsek okozták a legnagyobb boldogságot számomra. Öröm volt nézni, hogy küzdöttek a srácok, mert ezek a meccsek nem a futballról szóltak, hanem arról, hogy a fiataljaink keményen beleálltak és megnyerték azokat a párharcokat, amikre a sikerhez szükség volt. Ez hiányzott ősszel, ezért nagyon jó szívvel gondolok vissza ezekre a tavaszi meccsekre, mert látszott az előrelépés. Én alapvetően a látványos focit szeretem, de nagyon pozitív volt a tavasz eleje a srácoktól, mert kemény, küzdelmes meccseket tudtunk nyerni nehéz körülmények között.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-14 15:00 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI VÁROSI STADION

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman