HÍREK

Jöhet az Örökrangadó!

2017-05-05

Jöhet az Örökrangadó!

Mindkét csapatnak nagy szüksége volna a győzelemre.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában Örökrangadót rendeznek, hiszen az MTK Budapest a Ferencváros csapatát fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A szurkolók igazi futballünnepre számíthatnak, hiszen a bajnoki mérkőzést öregfiúk meccs és dedikálás előzi meg.

A címvédő zöld-fehérek nincsenek olyan félelmetes formában, mint tavaly, ugyanis jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán, nyolc ponttal lemaradva a Honvéd és a Videoton mögött. Thomas Doll együttese az utóbbi két találkozóját megnyerte, igaz, ezt négymeccses nyeretlenségi sorozat előzte meg, amikor riválisaink a Honvéd, a Paks és a Vasas ellen kikaptak, míg a DVTK ellen csupán ikszre futotta nekik. 2017-ben ötször lépett pályára a Fradi idegenben, egy döntetlen mellett két vereség és két győzelem a mérlegük.

A mieinknek hasonlóan felemás a formájuk hazai pályán, mivel a naptári évben két vereséget, két döntetlent és két győzelmet tudunk felmutatni. Hozzátartozik az igazsághoz viszont, hogy március 4-e óta nem kapott ki otthon Tamási Zsolt csapata. Kétségtelen, hogy az MTK Budapest felszálló ágban van, hiszen az utóbbi öt meccsén veretlen. Egyelőre ez a forma arra volt elég, hogy a kilencedik helyre jöjjenek fel a kék-fehérek, de aligha nyugodhatnak meg. A tizenegyedik Debrecen és a tízedik DVTK egyaránt 34 ponttal rendelkezik, míg mi – a nyolcadik Mezőkövesddel együtt – 35 pontot gyűjtöttünk.

A két együttes eddig 211 alkalommal találkozott egymással, ebből 84 FTC győzelem mellett 49 döntetlen és 78 MTK siker született. Ugyanakkor az idei bajnokságban nem talált fogást rajtunk a Fradi, hiszen a Groupama Arénában 1-1-re végződött a két gárda összecsapása, míg szeptemberben 2-1-re az MTK Budapest győzött, köszönhetően Torghelle Sándor utolsó percben szerzett góljának.

Az MTK Budapest játékosai közül – a vállműtéte után lábadozó – Gera Dánielre nem számíthat Tamási Zsolt vezetőedző, és Vogyicska Bálint sem gyógyult még fel teljesen a Debrecenben szerzett sérüléséből.

A szombati mérkőzésen Bognár Tamás fújja a sípot, segítői Berettyán Péter, Buzás Balázs, Németh Ádám, Molnár Attila és Medovarszki János.

A jegyvásárlásról bővebb információk ITT találhatóak.

OTP Bank Liga, 30. forduló
MTK Budapest – Ferencvárosi TC
2017. május 6 20.30 – Új Hidegkuti Nándor Stadion

A találkozó előtt, 18:30-kor a két csapat veterán labdarúgói is pályára lépnek, emlékezve a harminc évvel ezelőtti MTK-s bajnoki címre.

A két klub meghívta korábbi sportolóit, így jó eséllyel a következők futhatnak ki az Új Hidegkuti Nándor Stadion gyepére:

MTK: Gáspár József, Oroszki Péter, Kovács János, Balogh Gábor, Boda Imre, Szeibert György, Kajdy György, Híres Gábor, Szalai Attila, Varga István, Turtóczki Sándor, Kékesi Rezső, Huszárik László, Bognár György, Talapa János, Cservenkai Donát, Komódi László.

Ferencváros: Kollár József, Martos Győző, Keller József, Fischer Pál, Szokolai László, Mucha József, Rab Tibor, Dragóner Attila, Koch Róbert, Bánki József, Lisztes Krisztián, Holló Richárd, Bubcsó Norbert, Kincses Sándor, Telek András, Szűcs Mihály, Dukon Béla, Dzurják József, Pogány László, ifj. Albert Flórián.

Az öregfiúk mérkőzés előtt a kezdőrúgást, a május 6-án, szombaton 81. születésnapját ünneplő Kósa György, az MTK Baráti Kör korábbi – jenleg tiszteletbeli – elnöke végzi el.

[image]

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman