HÍREK

Jelen és jövő (9. rész) Talabér Attila

2015-10-06

Jelen és jövő (9. rész) Talabér Attila

Jócskán benne vagyunk a 2015/16-os bajnoki szezonban. Az MTK Budapest csapatában van néhány futballista, akiről talán kevesebbet lehet tudni. Néhányan már bemutatkoztak az NB I-ben, vagy közel állnak hozzá. Sorozat keretében mutattuk be az érintetteket. Zárásként Talabér Attilával beszélgettünk.

– Mik voltak a pályafutásod főbb állomásai?

– Négyévesen kezdődött a MAC Népstadionban. Hét év után az MTK Budapest következett.

– Mikor és hogyan kerültél az MTK Budapest csapatához?

– 2007-ben, tizenegy évesen, az U12-es korosztályban kezdtem. Végigjártam a ranglétrát, négy év után következett az akadémia, ott három évet töltöttem. Két éve kerültem Agárdról a fővárosba, először az U21-es csapatba. Jelenleg a felnőtt kerettel edzek, és az NB III-as gárdában játszom. Tavaly többször eljutottam a felnőtt csapat kispadjáig, de még nem mutatkoztam be az első osztályban.

– Mi a kedvenc posztod, hol érzed legjobban magad a pályán?

– Először irányító középpályás voltam, majd előre kerültem center pozícióba, később vissza belső védőnek. Itt megragadtam, de jobbhátvédet és védekező középpályást is játszottam már. A legjobban a tengelyben érzem magam.

– László Csaba személyében – sok év után – új vezetőedző került a csapat élére, és szinte a teljes szakmai stáb kicserélődött. Hogyan sikerült az átállás?

– Számomra nehezebb volt, mert az ausztriai edzőtábor előtt pár nappal csatlakoztam csak a kerethez az U20-as világbajnokság miatt. Hamar megismertem az új stábot, szimpatikusak voltak az elképzeléseik, amiket felvázoltak. Könnyen beilleszkedtem.

– Két külföldi tréner is segíti a vezetőedző munkáját. A pályaedző, Werner Bürger és az erőnléti edző, Steven Vanharen. Velük hogyan megy a kommunikáció?

– Az utóbbi időben a válogatottban is külföldi edzőm volt, ott is és itt is főleg angolul folyik a kommunikáció. A német tudásom megkopott, így az angolt részesítem előnyben. Nincsenek nyelvi problémáim, megértem őket és válaszolni is tudok. Nem mindenki beszél idegen nyelvet, nekik sokat segítünk.

– Nagy a verseny a csapatba kerülésért, de akár a kispadról beállva is lehet segíteni. Mennyi esélyt látsz rá, hogy idén pályára lépsz az OTP Bank Ligában?

– Túl vagyok a mandulaműtéten, ez hátráltatott a munkában. Az edzéseken minden tőlem telhetőt megteszek, és a második csapatban is próbálom a maximumot nyújtani, felhívni magamra a figyelmet. Remélem még idén, vagy legkésőbb jövőre megkapom a lehetőséget, amivel élni tudok.

– Minden futballista álma, hogy szerepelhessen a nemzeti tizenegyben és külföldi bajnokságban is kipróbálhassa magát. Ezek azok a célok, amiket szeretnél te is elérni?

– Foglalkoztat a felnőtt válogatottság és a külföldi pályafutás lehetősége is. Először itthon kell letenni a névjegyemet az NB I-ben. Az U15-től az U20-as korosztályig folyamatosan szerepeltem az utánpótlás-válogatottakban. Az U21-es csapatba még nem kaptam meghívót. Külföldi profi szerződéssel kapcsolatban nagy álmom Angliában a Manchester United, vagy a német bajnokság.

– Átszerveződött az NB I-es bajnokság. Milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Jó teljesítményt nyújtunk, eredmény és mutatott játék szempontjából is. A tavalyi szereplés megismétlésével elégedett lennék. Bízom a dobogóban, képesnek érzem rá a csapatot, csalódott lennék, ha lecsúsznánk róla. Nem lesz ezzel probléma.

– Jövőre elkészül az MTK Budapest új, európai szintű stadionja. Mi az első gondolatod ezzel kapcsolatban?

– Láttam látványterveket. Szép, formás stadion épül a régi helyén. Nem hatalmas, inkább családias, jó légkörű aréna lesz. Bízom benne, hogy ott is sikeresen szerepel a csapat és minél többször lehetőséget kapok én is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman