HÍREK

Játék a számokkal a Paks meccs előtt

2014-08-08

Játék a számokkal a Paks meccs előtt

2006 őszén találkozott először a Paks és az MTK. Lássuk miről beszélnek a számok!

– A Paks és az MTK tökéletes holtversenyben áll, két meccsen két győzelemmel, 5-0-ás gólkülönbséggel. Ilyenkor az NB I-ben - mivel egymás elleni eredményről még nem beszélhetünk - a fair play-listán elért helyezés rangsorol, ez alapján vagyunk mi harmadikok, a vendéglátónk pedig második.

– Az első bajnoki meccsünket egymás ellen 2006 őszén játszottuk, azon Urbán Gábor góljával nyertünk 1-0-ra. Aznap Végh - Balogh, Lambulics, Pollák, Horváth, Rodenbücher, Bori, Zabos, Hrepka, Kanta, Czvitkovics kezdővel álltunk fel.

– Eddig összesen 14 bajnokit játszottunk a Pakssal, a mérleg eddig 8 MTK-győzelem, 4 döntetlen, 2 Paks-győzelem, a gólkülönbség 24-14 ide.

– A legnagyobb győzelmünket még 2007 nyarán arattuk, amikor 4-1-re nyertünk Pakson. A paksiak egyetlen alkalommal tudtak minket legyőzni két góllal, 2006 tavaszán 3-1-re. A másik alkalom, amikor vesztettünk, a leggólgazdagabb meccsünk volt: 2011 szomorú tavaszának utolsó fordulójában 4-3-ra vesztettünk.

– Legutóbb Pakson idén áprilisban játszottunk, és arattunk létfontosságú győzelmet: azzal a 3-1-es sikerrel mozdultunk el végre a kiesőhelyről. Hegedüs - Rodenbücher, Vukmir, Kálnoki Kis, Kelemen, Pölöskei, Batik, Horváth, Kanta, Torghelle, Vass P. volt a kezdőnk, csereként Hajdú, Frank, és a ma már újra épp Pakson játszó Eppel álltak be, Vass Patrik egy és Torghelle Sándor két góljával nyertünk. Akkor beindult a gépezet: az azóta játszott tíz bajnoki meccsünkön a mérlegünk 9 győzelem, 1 vereség, 25-7-es gólkülönbség.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman