HÍREK

Így várják az MTK-t Ajkán a Magyar Kupában

2018-12-04

Így várják az MTK-t Ajkán a Magyar Kupában

A veol.hu kiemelten foglalkozik csapatunk szerdai, ajkai vendégjátékával. Az FC Ajka vezetőedzője korábbi játékosunk, Schindler Szabolcs, aki az MTK-t is jellemezte a cikkben. Lapszemle.

A tizenhat közé jutás a tét a labdarúgó Magyar Kupában, ahol az FC Ajka az NB I-es MTK-t látja vendégül szerdán 15 órától.

Veszprém megyéből egyetlen alakulat, az FC Ajka gárdája jutott el a Magyar Kupa főtáblájára. Az NB III, nyugati csoportjának listavezetője a tizenhat közé jutásért azt MTK-t fogadja szerdán 15 órától, amely jelenleg negyedik az élvonalbeli bajnokságban, hét győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel.
– A legfontosabb számunkra, hogy ne idegeskedjünk. A srácoknak is azt mondtam, tekintsük ezt a mérkőzést az őszi teljesítményünkért egyfajta bónusznak. Persze jól tudjuk, hogy az esélyek nem mellettünk szólnak, azonban mi nem fogunk feltartott kézzel a pályára lépni – kezdte Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője.

[image]

A tréner a veol.hu-nak elmondta, kifejezetten kedveli a kupameccseket, mert ilyenkor egy mérkőzés erejéig bármelyik kiscsapat képes felszívni magát és meglepetést okozni. Schindler Szabolcs tavaly a Doroggal a Magyar Kupában éppen eddig jutott, akkor a Debrecen búcsúztatta a csapatát.
– Ez az utolsó nagy esélye a kiscsapatoknak, hiszen a következő fordulótól már két összecsapáson dől el a továbbjutás. Most még egy meccsen bármi megtörténhe, bárki tud nyerni. Ezeken a derbiken igazi kupa hangulat uralkodik, ami extra motivációt jelent a játékosoknak is – magyarázta.

A szakvezető elárulta, titkon abban bízik, hogy hosszabbításban derül ki, melyik csapat jut be a legjobb tizenhat közé.
– Az MTK egy rendkívül jó csapat. Feczkó Tamást kiváló edzőnek tartom, aki nagyszerű együttest épített. Személyesen tekintettem meg a hétvégén a Debrecen elleni bajnokiját is, ahol nagyszerűen futballozott az MTK, ám több kínálkozó lehetősége kimaradt. A védelem mindösze egyszer hibázott, de azt a Debrecen könyörtelenül kihasználta – derült ki.

Schindler Szabolcs kifejtette, az edzői filozófiájába egyáltalán nem férne bele az, hogy csak a védekezésre fókuszálnának és bunkerfocival próbálnák meg kicsikarni a továbbjutást.
– Az Ajka az NB I-es MTK ellen is szeretne a saját stílusában focizni. Szerintem ellenfelünk és mi is inkább a támadó focit képviseljük. Remélem, ebből jó meccs kerekedik ki. Azt kértem a játékosoktól, élvezzék az összecsapást, és hozzák ki magukból a legtöbbet – fogalmazott.

A tréner elmondta még, bízik benne, hogy az MTK a legjobb összeállításában érkezik és komolyan veszi a találkozót.
– Sajnos Oláh Lászlóra nem számíthatok szerdán. Az eddig 14 gólt jegyző csatárunk a legutolsó bajnokin megsérült, így ki kell hagynia a kupameccset. Szerencsére azonban a keret többi tagja egészséges – húzta alá.

Bény-Virág Rita (veol.hu)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2020-02-02 17:00 Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK BUDAPEST

VS

DOROGI FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman