HÍREK

Így látták a pálya két végéről

2017-09-19

Így látták a pálya két végéről

A kapuban bravúrosan védő Varga Bence, és az első gólt szerző csatár, Szerencsi Miklós értékelte a Putnok elleni győzelmet.

Varga Bence parádés teljesítményt nyújtott a vasárnapi, Putnok FC elleni találkozón. A 21 éves kapusnak több fontos védése is volt, ráadásul végig, vezérként irányította a védelmet, sőt esetenként még a támadókat is. – Nagyon harcos mérkőzés volt, azt kaptuk, amit vártunk. Mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink, sikerült a vezetést is megszerezni. A védekezés stabil volt, mindenki megtette, amit kértek tőle, nem kaptunk gólt, ilyen játékkal megérdemelt a három pont.

„Jobb szélen megindul a putnoki támadó, középre íveli a labdát, ahol érkezik a társ, öt méterről fejel kapura, de Varga Bence hatalmasat ment, rajta ma nem fog ki senki" (Részlet a mérkőzés élő, szöveges közvetítéséből). Mint kiderült, ez nem szerencse volt: –Minden csütörtökön gyakorlunk hasonló szituációkat, ezeket kapusként nehéz megélni, hiszen folyton csak jönnek a lövések, kapod a gólokat, hiába edzésről van szó. Ennek ellenére úgy látszik, hogy megéri ezeket nyüstölni, hiszen ha edzésen megy, akkor a meccsen is össze fog jönni. 

A tabellán egy pont volt a két csapat között, a pályán sem volt sok különbség: – Apróságok döntöttek, mi be tudtunk találni, szervezettebbek voltunk, jobban alkalmazkodtunk a nehéz körülményekhez.

A mérkőzés első találata Szerencsi Miklós nevéhez fűződik. A 19 éves támadó számára nem újdonság a gólszerzés, tavaly huszonnégy mérkőzésen tíz gólt szerzett, idén pedig hat találkozó alatt négyszer volt eredményes. – Nehéz körülmények között játszottunk, állt a víz a pályán. Ennek ellenére az első félidőben jól jöttünk ki ebből, megszereztük a vezetést is. Ütős csapat volt, néha a játék is szép volt, de legtöbbször a párharcok domináltak. A második félidőben visszaestünk, be is szorítottak minket, de jól tartottuk magunkat, a végére pedig még egy gólt tudtunk szerezni, értékes három pontot tartottunk itthon.

Mixi (Szerencsi Miklós beceneve. A szerk.) mellett Szuhodovszki Soma is négy találatot szerzett, rajtuk kívül Nagy Martin, Nagy Zsombor és Szabó Dominik is betalált már idén, így a gólszerzés nem hárul egy emberre, többen kiveszik a részüket: 

– Ideális, ha többen lőnek gólt. Kialakul köztünk egyfajta versenyhelyzet, ami természetesen másodlagos, hiszen nem az egyéni teljesítmény, a mindenáron történő gólszerzés a lényeg, nem a csapattársat kell legyőzni, bár az is motivációs tényező, hogy több gólt lőjünk, mint a többiek. Mindenki hozzáteszi a magáét a csapat sikeréért, ez így van rendjén.

A támadó szerint a két csapat között a különbség a lepattanók, második labdák megszerzése volt, ezzel gyakran sikerült megakasztani a támadásokat. Végezetül megkérdeztük, mi volt a félidei utasítás, mivel mindkét játékrészben a kispadok előtt folyt a harc legtöbbször ott, ahol – a túloldalhoz hasonlóan – állt a víz: – Azt kérte Pölő bá’, hogy próbáljunk középen játszani, mert a széleken nagyok a tócsák. De a kispadok előtti szélen nem állt annyira a víz, mint a túloldalon, ezért próbáltuk kicsit ott erőltetni a széljátékot, ami a végére be is jött, hiszen meg tudtuk bontani a Putnokot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-24 11:00 Sóstói Stadion Edzőpálya

Fehérvár FC II

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman