HÍREK

Így látta Soma és Ádám

2017-05-30

Így látta Soma és Ádám

A biztos negyedik helyet érő találkozót követően a második gólt szerző Szuhodovszki Soma és a csapatkapitány, Szabó Ádám nyilatkozott.

Sima győzelem a Hajdúböszörményi TE ellen, ezzel pedig biztossá vált, hogy negyedik helyen végeznek a Labdarúgó NB III. Keleti csoportjában az MTK Budapest II. fiataljai, mindezt egy mérkőzéssel a bajnokság vége előtt. A bal szélen szüntelenül robotoló Szuhodovszki Soma beszélt a nehéz mérkőzésről: – Az első félidőben nem tudtuk felvenni a ritmust, a vendégek is inkább visszaálltak védekezni, ezért eléggé lassú, lagymatag játék alakult ki, ami belülről nekünk sem volt élvezetes. Ennek ellenére sikerült a félidő végére két gólos előnybe kerülni, így a második játékrészre nem volt kérdéses, hogy miénk lesz a győzelem.

Fehér Milán átveri védőit, középre passzol, ahol Somát buktatják, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labdát a sértett rakta le, és hidegvérrel bombázott a bal alsóba. A találatot megelőző pillanatokról kérdeztük a játékost: – Amikor leraktam a labdát, már előre tudtam, hova fogom lőni a büntetőt. Próbáltam nem kimutatni, hogy mi a célterület, és sikerült is betalálni. 

A bebiztosított negyedik helyről is kérdeztük őt: – Jó teljesítmény, főleg a tavalyi eredmények fényében. A vezetőség is meg van ezzel elégedve. Nem volt konkrét cél a szezonban, de ezzel meg lehetünk elégedve.

Somának 17 évesen több fronton is helyt kell állnia, hiszen az U19-es csapatban és a fakóban is játszik, ennek nehézségeiről is beszélt: – Más a játék a két csapatban, a felnőtteknél jobban oda kell tenni magát az embernek, hogy meg tudd csinálni ugyanazt, amit az U19-es csapatban. 

A csapatkapitány, Szabó Ádám végig a pályán volt, számos fontos szerelése volt, karmesterként irányította a csapat játékát, és ismételten jó játékkal segítette hozzá csapatát a pontszerzéshez. Tőle kértünk értékelést: – Ősszel csúnya meccsen kaptunk ki tőlük egy góllal, akkor nagyon rosszul játszottunk. Most sem volt tökéletes a játék, de jól alakult a mérkőzés, korán tudtunk vezetést szerezni, onnan pedig már sima volt az út a három ponthoz. A cél a negyedik hely megszerzése volt, nyerni kellett ma, hogy ez biztos legyen. A Debrecen ellen tét nélküli lesz a mérkőzés, de oda is három pontért fogunk menni.

Számunkra nem lesz tét, a DVSC második csapatának azonban annál több, ennek a nehézségeiről is beszélt a kapitány: – Nehézséget nem fog okozni, sőt talán Pölő bá' számára kedvezően alakult a dolog, hiszen lehetőséget kaphatnak azok, akik eddig kevesebbet játszottak, illetve a tét hiánya miatt felszabadultabb lehet a játék, nem kellene, hogy bármi görcsösség legyen bennünk.

Csapatkapitányként minden játékost jól ismer, ezért kértük Ádámot, hogy tippelje meg, ki lesz a házi gólkirály a két tíz találatot jegyző játékos, Csicsek Levente és Szerencsi Miklós közül: – Egy-egy gólt lőni fognak mindketten Debrecenben, és osztozni fognak a házi gólkirályi címen, talán Csicsek a játszott percek alapján jobban áll a sorrendben, ez dönthet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman