HÍREK

Idegenbeli győzelemmel kezdtük a szezont!

2024-07-26

Idegenbeli győzelemmel kezdtük a szezont!

A hajrában szerzett, két cserejátékosunk által összehozott góllal nyertünk a ZTE otthonában.

OTP Bank Liga, 1. forduló

ZTE FC–MTK Budapest 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2867 néző

Vezette: Káprály Mihály (Pillók, Albert, Vígh-Tarsonyi, Oláh, Kóbor, Derdák)

Gólszerző: Jurina (90+2)

Sárga lap: Várkonyi (61.), illetve Antonov (56.), Jurina (90+5)

ZTE FC: Gundel-Takács – Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes – Dénes (Croizet, 68.), Sajbán (Vogyicska, 68.), Sankovic, Kiss (Csonka, 87.), Mim (Bakti, 87.) – Spoljaric (Németh Dániel, 46.)

Vezetőedző: Márton Gábor

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zsombor – Hej, Horváth Artúr, Kata (Végh, 76.), Bognár (Stieber, 82.), Antonov (Kovács Patrik, 67.) – Németh Krisztián (Jurina, 82.), Polievka (Molnár Rajmund, 67.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga idei kiírásának nyitó mérkőzésén csapatunk a ZTE FC otthonába látogatott. Tavaly szintén Zalaegerszegen játszottuk első idegenbeli meccsünket, akkor 2-1-es vereséget szenvedtünk, így szerettünk volna visszavágni.

Aktívabban kezdtük a találkozót, mint a házigazda, és a hatodik percben jött is az első helyzetünk: Polievka vette észre Bognárt a jobb oldalon, aki belépett a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről kicsivel a bal kapufa mellé lőtt.

A ZTE a 12. percben veszélyeztetett először, ekkor Mim ment el a bal szélen, passza után Kiss lőtt mellé 17 méterről. A 24. percben újra távolról próbálkozott Kiss, de a labda ezúttal is elment a bal kapufa mellett. Három perccel később Dénes passzát Sajbán lőtte jócskán a kapu fölé.

A 34. percben mi jutottunk el nagy helyzetig: Hej ment el szépen a jobb oldalon Horváth passzából, majd adott be középre, a hosszún Antonov érkezett, lapos lövését bravúrral védte Gundel-Takács. A 41. percben Antonov beadására Polievka érkezett, ígéretes, közeli lövésébe beleléptek a védők. Egy perccel később Bognár veszélyes szabadrúgását ütötte ki a hazai hálóőr.

A félidő legnagyobb helyzetét a 45. percben láthattuk, ekkor Németh ugratta ki nagyszerűen Polievkát, támadónk ziccerét Gundel-Takács reflexmozdulattal hárította. Nem sokkal ezután Bognár szabadrúgását Beriashvili fejelte Németh elé, az ő bólintása is a kapus kezében kötött ki.

A második félidő első harmadában igazán nagy lehetőséget nem láttunk. Ugyan párszor sikerült eljutnunk a hazai kapu előterébe, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 63. percben Bognár távoli szabadrúgása ígéretesen tekeredett, ám elment a kapu mellett.

A 77. percben szép labdakihozatal után Kovács Patrik adott be a bal oldalról, középen Molnár Rajmund érkezett veszélyesen, de centikkel lemaradt a labdáról. Négy perccel később Molnár Rajmund kapott jó kiugratást, Németh ment mellette remek helyzetben, de a passzt lefülelte az egyik hazai védő.

A 84. percben meccslabda maradt ki: Gundel-Takács rossz kirúgására Jurina csapott le, 25 méterről egyből lőtt üres kapura, de a labda elment a jobb kapufa mellett.

A 86. percben Németh Dániel került a védőink mögé, már el is tolta a labdát Demjén mellett, de Varju visszaért és nagyszerűen mentett.

A hosszabbítás második percében megszereztük a vezetést: Molnár bedobása után Stieber adott be tökéletesen Jurinának, aki 9 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (0-1).

A bekapott gólra már nem volt válasza a Zalaegerszegnek, így győzelemmel kezdtük a bajnokságot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-14 15:00 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI VÁROSI STADION

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman