HÍREK

Horváth Olivér gólja is kellett az U16-os válogatott sikeréhez

2015-10-07

Horváth Olivér gólja is kellett az U16-os válogatott sikeréhez

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint, a magyar U16-os labdarúgó-válogatott kedden barátságos mérkőzésen 2-0-ra legyőzte Dániában, a házigazdák korosztályos együttesét. A jó játékkal párosuló sikerből az MTK Budapest futballistái is kivették részüket. Horváth Olivér góllal járult hozzá a győzelemhez.

A jövő őszi Európa-bajnoki selejtező tornára való felkészülés egyik első idénybeli állomásaként, a magyar U16-os válogatott Dániába utazott, ahol a házigazdák korosztályos együttesével mérkőzött meg. A keretben az MTK Budapest több játékosa is helyet kapott, akik mindannyian pályára is léphettek a találkozón.

Belvon Attila csapata teltház, mintegy 2000 néző előtt lépett pályára Skive városában, és már a találkozó legelején rendkívül magabiztos, határozott játékkal rukkolt elő. Labdaszerzésekből sokszor kerültek a magyar fiatalok a dán kapu elé, és a helyzetekből egyet sikerült is kihasználni. A 26. percben Szerető Krisztofer kapott jó indítást a jobb oldalon, centerezése után Schön Szabolcs átvette a labdát, majd 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A gól után is a magyar válogatott dominált, így a második félidő 8. percében sikerült megduplázni az előnyt. Középpályás labdaszerzés után Szoboszlai Dominik tette ki a labdát a bal oldalra Horváth Olivérnek, az MTK futballistája pedig a 16-os csücskétől, szép mozdulattal, a kapus fölött a hosszú sarokba ívelt (0-2). A mérkőzés utolsó 20 percében, minden mezőnyjátékos szerepet kapott, s bár ebben a periódusban már a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, az eredményen nem tudtak változtatni, megérdemelt győzelemmel zárta a válogatott a találkozót.

Dánia – Magyarország 0-2 (0-1)

Magyarország: Laky László (Oroszi István, 46.) – BABINSZKY BENCE (Tóth Ákos, 46.), Horváth Csanád (OPAVSZKY BALÁZS, 52.), Bolla Gergő (Fekete Márk, 62.), Zeke Márió (Győri Olivér, 52.) - Kovács Krisztián (SZOBOSZLAI DOMINIK, 46.), Lipóth András (Csonka András, 46.) - Schön Szabolcs (Lefler Benjamin, 62.), Bencze Márk (TÓTH ZOLTÁN, 46.), HORVÁTH OLIVÉR (Winkler András, 52.) - Szerető Krisztofer (Kiss Tamás, 52.)
G: Schön a 26., Horváth O. a 48. percben

(Az MTK Budapest játékosai nagybetűvel szerepelnek az összeállításban)

Belvon Attila szövetségi edző, így nyilatkozott az összecsapás után:

– Nem csak az eredménnyel, hanem a mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok, igazi csapatként küzdöttek ma a srácok. A labdaszerzések után gyorsan, tetszetősen mentünk át támadásba, működtek az együtt mozgások, emellett minden csapatrészben voltak jó egyéni teljesítmények. A második félidőben folyamatosan cseréltük a játékosokat, ekkor már becsúszott néhány kisebb baki, és az ellenfélnek is akadt egy-egy lehetősége, de továbbra is megvoltak a megindulások, a kapu elé érkezések, a minőségi befejezések. A találkozó nagyobb részében dominálni tudtunk, és megérdemelten nyertük meg a jó hangulatú találkozót. Bízom benne, hogy a csütörtöki mérkőzésen is hasonló mentalitásban és eredményességgel tudunk majd futballozni. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman