HÍREK

Hivatalos: Schäfer András Olaszországba szerződik

2019-01-26

Hivatalos: Schäfer András Olaszországba szerződik

Schäfer András a Serie A-ban szereplő Genoa CFC klubjánál folytatja pályafutását.

Mint arról szerdán hivatalosan is beszámoltunk, a Serie A-ban szereplő Genoa CFC  ajánlatot tett Schäfer András játékjogáért, amelyet többfordulós egyeztetés után az MTK Budapest elfogadott. Döntésünk során a klub érdekei mellett – ezúttal is – kiemelten tekintettel voltunk játékosunk karrierjének további fejlődésére is. Schäfer András ezt követően sikeresen átesett – az ilyenkor esedékes – orvosi vizsgálaton, majd a pénteki nap folyamán mindenben megállapodásra jutott az olasz klubbal, így a klubváltás hivatalossá vált.

Az MTK Budapest büszke arra, hogy tudatos stratégia eredményeként egyik tehetségünket egy európai topbajnokságban szereplő klub kivásárolja élő szerződéséből. 

A szombathelyi Schäfer András évek óta a Sándor Károly Akadémia növendéke volt, mielőtt 2017 januárjában csatlakozott a felnőtt kerethez. Négy hónappal később, alig 17 évesen már bajnokin is bemutatkozott az élvonalban, gyorsan megmutatta, mekkora potenciál rejlik benne. Nem meglepő, hogy a következő szezontól kezdve egyre inkább alapembernek számított csapatunkban, így a legutóbbi őszi idényben is. Teljesítményének elismeréseként igazolta le most, másfél évvel szerződése lejárta előtt a Genoa CFC.

Schäfer Andrással természetesen a hétvégén hosszabb interjú lesz olvasható honlapunkon, amelyben a 19 éves labdarúgó elbúcsúzik szurkolóinktól, klubunktól és a játékostársaktól, de az MTK Budapest vezetése bővebben is kommentálja majd azokat a folyamatokat, amelynek révén játékosunk egy olasz élvonalbeli klubhoz szerződhetett. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hivatalos: Schäfer András a Genoához igazolt. Gratulálunk, @andras_schafer , büszkék vagyunk Rád! #mtkbudapest #genoa

mtklabdarugas (@mtklabdarugas) által megosztott bejegyzés, Jan 26., 2019, időpont: 12:31 (PST időzóna szerint)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman