HÍREK

Hátrányból fordítva győztünk a KTE ellen

2024-10-05

Hátrányból fordítva győztünk a KTE ellen

A debreceni találkozó után a kecskemétiek ellen is három pontot szereztünk.

OTP Bank Liga, 9. forduló

MTK Budapest–Kecskeméti TE 3-1 (2-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2732 néző

Vezette: Káprály (Berke, Szert, Buzás, Urbán, Albert, Németh)

Gólszerző: Kosznovszky (18.), Molnár Rajmund (22.), Beriashvili (87.), illetve Lukács (13.)

Sárga lap: Katona (40.), Lukács (53.), Vágó (63.), Nagy (68.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Beriashvili, Kádár, Antonov (Nagy Zsombor, 83.) – Kata, Kosznovszky – Molnár Ádin (Kovács Patrik, 73.), Bognár (Végh, 79.), Molnár Rajmund (Stieber, 79.) – Jurina (Németh, 73.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Kecskeméti TE: Varga – Nagy Krisztián (Pálinkás, 78.), Szabó, Belényesi, Katona Levente (Berki, 89.), Zeke – Nikitscher, Vágó (Bocskay, 67.), Zsótér – Katona Bálint, Lukács

Vezetőedző: Szabó István

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának mérkőzésén a Kecskeméti TE együttesét láttuk vendégül. Legutóbb, amikor Szabó István alakulata az Új Hidegkuti Nándor Stadionba látogatott, 2-2-es döntetlen született.

A vendégek próbálkoztak először lövéssel, de Zsótér távoli kísérlete elkerülte a kaput. A 13. percben megszerezte a vezetést a Kecskemét: Nagy Krisztián találta meg Lukácsot a tizenhatoson belül, aki a rövid felsőbe bombázott (0-1).

Sokáig nem kellett keseregnünk: a 18. percben Hej kapta meg a labdát Molnár Ádintól a jobb szélen, remekül centerezett, Kosznovszky pedig ballal, rendkívül pontosan lőtte ki a jobb alsót (1-1).

Két perccel a gól után szép szögletkombinációt követően Molnár Rajmund lőtt 13 méterről, de Varga leért, és fogta a labdát. A 22. percben már Varga sem tudta megállítani Molnár Rajmundot a gólszerzésben: támadónk Bognár szép átadásából került a védők mögé, majd a jobb alsóba lőtt (2-1).

A 41. percben a tizenhatos jobb oldaláról végezhettünk el szabadrúgást: Bognár okosan gurított Antonov elé, aki a hosszú felsőt vette célba, ám tekerése kevéssel a kapu mellett kötött ki.

A félidőt követően is mi alakítottunk ki helyzetet: Jurina és Kosznovszky összjátéka után utóbbi szöktette Molnár Ádint, aki a jobb oldalról, 18 méterről lőtt a kapu fölé. Két perccel később Antonov passza után Hej lőtt kevéssel fölé 20 méterről.

Az 51. percben a Kecskemét végezhetett el szögletet, Zsótér veszélyes beadása elsuhant mindenki előtt. Öt perccel később Jurina fejelt szorongatott helyzetből Molnár beadása után, de nem találta el a kaput.

A 64. percben Varga előbb Bognár távoli lövését védte, majd Kosznovszky ismétlésénél is a helyén volt. Két perccel később Lukács beadása pattant Katona Bálint elé, aki éles szögből lőtt a kapu mellé. Egy perccel ezután Zsótér lapos beadását is mellé rúgta Katona Bálint.

A 78. percben eldönthettük volna a meccset: a csereként beálló Németh remekül ugratta ki Molnár Rajmundot, aki ziccerben lőhetett, ám a kapujából kirontó Varga óriási bravúrral védett. A 87. percben ez sikerült is: Stieber szögletére Beriashvili érkezett, és védhetetlenül fejelt a kapuba (3-1).

A hosszabbításban még Nikitscher tekerése ment el a kapunk fölött, de betalálni már nem tudott a Kecskemét, így 3-1-es győzelmet arattunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-19 17:30 DVTK STADION

DVTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman