HÍREK

Hátrányból felállva magabiztosan győztünk az Újpest ellen

2024-10-26

Hátrányból felállva magabiztosan győztünk az Újpest ellen

4-1-es győzelmünkkel megszakítottuk a lila-fehérek hatmeccses veretlenségi sorozatát.

OTP Bank Liga, 11. forduló

MTK Budapest–Újpest FC 4-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4035 néző

Vezette: Antal Péter (Káprály, Vígh-Tarsonyi, Szert, Szőts, Garai, Zimmermann)

Gólszerző: Jurina (15.), Duarte (öngól, 55.), Kosznovszky (66.), Molnár Ádin (71.) illetve Mucsányi (2.)

Sárga lap: Beriashvili (48.), illetve Horváth (73.), Brodic (74.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Beriashvili (Szőke, 86.), Kádár, Antonov (Nagy, 75.) – Kata, Kosznovszky – Molnár Ádin, Bognár (Végh, 80.), Molnár Rajmund (Polievka, 80.) – Jurina (Németh, 75.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Újpest FC: Piscitelli – Bese (Simon, 36.), Nunes, Duarte, Fiola, Tamás (Onovo, 72.) – Horváth (Geiger, 77.), Mucsányi, Ljujic – Brodic (Dékei, 77.), Lacoux (Dénes, 72.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában az utóbbi időben jó formában teljesítő, hat meccs óta veretlen Újpest FC csapatát fogadtuk. Sajnos nagyon rosszul kezdődött a találkozó, hiszen már a második percben megszerezték a vezetést a vendégek: Brodic csente el a labdát Beriashvilitől a tizenhatosunk előtt, majd Mucsányihoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt (0-1).

Sokáig nem kellett szomorkodnunk, hiszen a 15. percben sikerült egyenlíteni: Molnár Ádin jobb oldali beadása először lepattant a védőkről, de Molnár Rajmund visszaszerezte a labdát, amit Molnár Ádin újra középre tett, és ezúttal megtalálta Jurinát, aki ziccerben nem hibázott (1-1).

Molnár Rajmund a 24. és 25. percben is a bal oldalról cselezett befelé, majd jobbal lőtt, de mindkét próbálkozást védte Piscitelli. A másik oldalon Duarte fejelt fölé Ljujic szögletét követően, majd Horváth lőtt a kapu fölé távolról.

A félidő vége előtt Hej hozta át remekül a labdát a félpályán, passza után Molnár Rajmund tüzelt, a megpattanó labda kevéssel ment el a kapu fölött, pedig Piscitelli már verve volt.

A második játékrész első lövését Simon jegyezte a jobb oldalról, de ez nem okozott gondot Demjénnek. Nem sokkal később Horváth már közelebbről, 15 méterről próbálkozott, kapusunk szép mozdulattal hárított ezúttal is.

Az 55. percben megfordítottuk a találkozót: Molnár Ádin ment el a jobb oldalon, élesen lőtte középre a labdát, amibe Duarte fejelt bele, a játékszer pedig a bal felsőben kötött ki (2-1).

A 61. percben Fiola bal oldali beadását Brodic vette le szépen, de bal lábas lövése Demjén kezében landolt. Négy perccel később megint Molnár Ádin szökött meg a jobb oldalon, ezúttal lövésre vállalkozott, ám a labda kevéssel elsuhant a bal kapufa mellett.

A 66. percben Bognár kapta meg ígéretes helyen a labdát, 18 méterről lőtt a kapuval szemből, ezt még blokkolták a védők, azonban a játékszer Kosznovszky elé pattant, aki kapásból, laposan lőtte ki a jobb alsót. Középpályásunknak egy héten belül ez már a második tizenhatoson kívülről szerzett gólja volt (3-1).

A 71. percben jött az újabb találat: Molnár Rajmund adott be a bal oldalról, a jobbon Molnár Ádin érkezett, higgadtan átvette a labdát, és a bal alsóba passzolt. Ez volt fiatal szélsőnk első találata az élvonalban (4-1).

A mérkőzés hajrájára Beriashvili helyett Szőke érkezett, ezzel újabb akadémistánk debütált az NB I-ben.  A hosszabbításban a csereként beálló Polievka szépen centerezett a szintén csereként pályára lépő Némethhez, aki közelről pöckölt kapura, de Piscitelli résen volt. Újabb lehetőség nem adódott, magabiztos győzelmet arattunk az Újpest ellen. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-30 18:00 Szent Gellért Fórum

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman