HÍREK

Határidőre elkészül az Új Hidegkuti Nándor Stadion

2016-08-16

Határidőre elkészül az Új Hidegkuti Nándor Stadion

Interjú dr. Deutsch Tamással, az MTK Budapest elnökével.

– Kezdjük a szurkolókat foglalkoztató kérdések sorát a stadionnal!

– A beruházás alapos előkészítése, a bontási munkálatok elvégzése és a kivitelező kiválasztását szolgáló nyilvános közbeszerzési eljárás sikeres lebonyolítása után tavaly, október 27-én kezdődtek el az Új Hidegkuti Nándor Stadion és környezetének építési munkálatai. November 16-án, a klub 127. születésnapján leraktuk az új stadion alapkövét, és elmondtuk, hogy 2016 szeptemberére elkészül az Új Hidegkuti Nándor Stadion. Nos, ezt hallva – most már elmondhatom – sokan bizony hitetlenkedve néztek ránk, de ahogy az elmúlt 8-10 hónapban, úgy most is örömmel mondhatom, hogy minden az eredeti terveknek megfelelően alakul, az építkezéssel határidőre elkészülünk és szeptember 15-én érvényes használatbavételi engedélye lesz a létesítménynek. Voltak közben jeles eseményeink, amikor például az első tartópillér elhelyezésében kiváló labdarúgóink – a stadionberuházás szóvivőiként tevékenykedő – Nagy Lilla, Torghelle Sándor és Baki Ákos segédkeztek. Idén május 31-én tartottuk a Bokrétaünnepséget, melyen az épület legmagasabb pontjára virágot helyeztünk – kezdte az elnök, majd így folytatta:

– Minden alkalommal elmondtuk, hogy feszített a tempó, de a közbeszerzési eljáráson nyertes konzorcium minden munkatársa, az építésvezetőtől, a szak- és segédmunkásokig nagyszerű munkát végeznek, tartják a – nemzetközi összehasonlításban is – szoros határidőt, és napra pontosan a szerződésben rögzített határidőre elkészül a világszínvonalú létesítmény, az Új Hidegkuti Nándor Stadion.

– Szeptember 21-én tehát stadionavató a Sporting elleni mérkőzéssel?

– Az építkezés határidőre befejeződik, de érthető okokból új időpontot kellett keresnünk a stadion avatóünnepségének. Az indok prózai: szeptember 21-re, a magyar válogatott feszített világbajnoki felkészülési programja miatt az MLSZ bajnoki fordulót iktatott be az OTP Bank Liga menetrendjébe. Messzemenőkig támogatjuk a Szövetség és a kapitány elképzeléseit, ahogy tettük tavasszal is, amikor szerda-szombat rendszerben kellett játszani az OTP Bank Ligában, hogy április végére befejeződjön a bajnokság, és több idő legyen a legjobbak Európa-bajnoki felkészítésére. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Franciaországban a várakozások felett teljesített a válogatott. Természetes volt tehát, hogy ezzel is segítjük a szövetségi kapitány munkáját, és változtatunk, így a stadionavató időpontja 2016. október 12. lesz.

– Mit szólt ehhez a Sporting Lisszabon?

– Köszönet és hála a portugál klub vezetőinek azért, hogy zokszó nélkül beleegyeztek a módosításba. Tudni kell, hogy a két egyesületet félévszázadosnál is hosszabb sportbarátság fűzi, hiszen 1964-ben a Kupagyőztesek Európa-kupájának döntőjét vívta a két klub labdarúgócsapata.

– Mennyibe kerül az MTK Budapestnek a portugálok pályára lépése?

– Köztudott, hogy az ilyen kaliberű egyesületek komoly fellépési díjat kérnek egy-egy barátságos mérkőzésért, és általában nem hatja meg őket, hogy stadionavatóra, bemutatóra, vagy „sörmeccsre” mennek. Nos, a Sporting Lisszabon elnöke, szakvezetése többször hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást, és ellenszolgáltatás nélkül lép pályára, ráadásul a legerősebb együttesével.

– Mikor kerül sor az első hazai OTP Bank Liga mérkőzésre?

– Úgy döntöttünk, hogy a megnyitóünnepség után játsszuk az első NB I-es meccset az új létesítményben. Ennek dátuma, mai tudásunk szerint – tíz nappal a Sporting elleni találkozó után – október 22-e, szombat. Az ellenfél a Gyirmót FC Győr.

– Mikortól kapható jegy a megnyitóra, és mikor kezdődik a bérletek, sky boxok értékesítése a bajnoki mérkőzésekre?

– A megnyitó előtt 50 nappal kezdjük meg a jegyek értékesítését. Szintén 2016. augusztus 23-tól lehet megvásárolni a 2016/2017-es bajnoki évadra vonatkozó bérleteket is. A pontos információkról még a héten sajtóközlemény formájában tájékoztatást kapnak az érdeklődők. A legdrágább jegyünk 4900 forint lesz, viszont egy három fős család is ugyanennyiért tud bejönni egy bajnoki mérkőzésünkre. Itt külön szeretném felhívni a figyelmet a családi szektorra, ahová rendkívüli kedvezményekkel várjuk a szülőket, a nagyszülőket gyermekeikkel, unokáikkal. A családi szektor közvetlenül a VIP szektor mellett lesz. Gyermekmegőrzővel, animátorokkal segítjük az apukákat, anyukákat, hogy a szülők, nagyszülők akkor is nyugodtan tudják nézni a mérkőzést, ha a kicsik figyelme lankad.

– Nem úgy szerepel a csapat, ahogy a szurkolók, vezetők, játékosok tervezték. Öt forduló után, két ponttal a 11. helyen állunk, éppen a Gyirmót előtt, mely az első bajnoki ellenfelünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A szurkolók már az edző, a szakvezetés fejét követelik.

– Szörnyen érzem magam, szurkolóként és klubelnökként egyaránt. Talán még soha nem rajtolt ilyen rosszul a labdarúgócsapat, amióta a nemzeti bajnokság első osztályában szerepel. Azt viszont látom, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai is rettenetesen érzik magukat az eredménytelenség miatt. De a lényeg nem ez: ilyen szereplésnél teljesen mindegy, hogy ki, mit mond a nyilvánosság előtt. A nyilatkozatok nem változtatnak semmin. Ilyenkor nem dumálni kell, hanem dolgozni. Egyetlen dolog változtathat a helyzeten, ha a csapat elkezd nyerni – fogalmazott dr. Deutsch Tamás, majd így folytatta:

– Azon nem csodálkozom, hogy a szurkolók „fejeket követelnek”, mert két-három egymásutáni vesztes mérkőzést követően a világ szinte minden táján így éreznek a drukkerek. Ne feledjük azonban, hogy ez a csapat két éve otthontalan, járja az országot meccsről-meccsre! Játszottunk „hazai mérkőzést” a Bozsik Stadionban, az Illovszky Rudolf Stadionban, a Dunaferr Arénában, a Pancho Arénában, a Szusza Ferenc Stadionban és Gyirmóton. Az egyébként sem túl izmos nézőszámunk tovább csökkent. De ami a szurkolóinkat illeti, én mindenek előtt köszönetet szeretnék mondani mindannyiuknak a támogatásért, a csapat, a klub melletti kiállásért! Az elmúlt két szezonban, a szurkolóinknak is köszönhetően, nem szerepeltünk rosszul. Bronzérem a 2014/15-ös szezonban, egy évre rá nemzetközi kupaindulást érő negyedik hely, valamint egy sikerrel vett selejtezőkör az Európa-ligában nem olyan katasztrofális. Ám az tény, hogy a szurkolóink, sportolóink, edzőink mentálisan elfáradtak ebben az otthontalanságban, és nagyon várják már az Új Hidegkuti Nándor Stadion átadását. Ahogy én is!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman