HÍREK

Hat év után juthatunk be ismét a Magyar Kupa elődöntőjébe

2020-03-10

Hat év után juthatunk be ismét a Magyar Kupa elődöntőjébe

Amennyiben csapatunk sikeresen abszolválja a Dorogi FC elleni szerdai visszavágót (18:00, Új Hidegkuti Nándor Stadion), 2014 után ismét a döntőbe jutásért játszhat.

A Merkantil Bank Ligát vezető együttesünk egy hete Bognár István góljával 1-0-ra győzni tudott Dorogon a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így előnyből várhatja a szerdán, 18 órakor hazai pályán sorra kerülő visszavágót.

Amennyiben sikerül a továbbjutás, csapatunk hat év után játszhat ismét elődöntőt a kupában.

Legutóbb 2014-ben jártunk a legjobb négy között, akkor a Szeged 2011, KTE-Phoenix Mecano és a Győri ETO FC elleni továbbjutás után az Újpest FC-vel találkoztunk. A hazai 0-0 után a Megyeri úton 3-0-ra nyertek a hazaiak, akik végül a kupagyőzelmet is megszerezték.

Az elmúlt 15 esztendőt nézve ez lehet a negyedik elődöntős szereplésünk. 2014 előtt 2012-ben és 2009-ben sikerült a kupa ezen szakaszáig eljutni. Nyolc évvel ezelőtt, szintén másodosztályúként sikerrel vettük az elődöntőt is, de a fináléban drámai mérkőzésen 3-3 után tizenegyesekkel alulmaradtunk az NB I-t veretlenül megnyerő DVSC-TEVA gárdájával szemben.

Klubunk utoljára húsz éve, 2000-ben nyerte meg a Magyar Kupát, akkor a döntőt 3-1-re nyertük a Vasas Danubius Hotels ellen.

Jegyek elővételben a kupameccsre és a szombati, Vasas FC elleni rangadóra itt!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman