HÍREK

Három pont ajándékba a 75 éves Garaminak

2014-08-08

Három pont ajándékba a 75 éves Garaminak

Zöld-fehér kék-fehér rangadó a harmadik forduló nyitómérkőzésén. Ugyan még nem történelmi a távlat, de a két sikerrel megvívott találkozó kapott gól nélkül és öt rúgott találattal jeles szezon kezdet.

Így nyitotta a Paks is a 2014-15-ös magyar bajnokságot. Két hete a tavalyi bajnok és a honi mezőny egyik leggazdagabb csapatának számító Győrt intézték el Tolnában 2-0-ra. Talán még a Horváth Ferenc edző Paksról Győrbe való szerződésének alkujához tartozott a három pont sorsa. Mindenestre nem jártak túl rosszul az edzőcserével, hiszen Csertői Aurél személyében tapasztalt, stabil gárdát építeni képes szakembert leltek. Máskülönben Csertői játékos pályafutásának delelőjét Győrben töltötte. Lehet más összefüggéseket is találni a két klub életében: a soltvadkerti származású Windecker József ETO futballistaként paksi kölcsönben vált stabil NBI-es futballistává, de a mai jövök-megyek világban ezek már inkább érdekességek, mint országos ügyek. Ráadásul az Atomerőmű díszalakulatát az MTK-val is száz szál köti össze.

Csertőinek a mostani lesz a 225. mérkőzése edzőként az élvonalban. Eddig 94 győzelmet számlál. Bár a legnagyobb név, a Debrecennel bajnoki címet is nyerő, Éger László visszavonult, így is fegyelmezett és szilárd a zöldek védekezése. A középpályán kreatív játékosokkal, a csatársorban az MTK-t is megjárt labdarúgókkal: Eppel, Könyves. Ott a középpályán a kék-fehér nevelés Kecskés is, a teljesség kedvéért. Legnagyobb sztárjuk a gólkirály és magyar bajnok Tököli Attila inkább pályaedzőként vitézkedik, reméljük, nem az MTK ellen reaktiválják.

A második találkozójukon az újonc Nyíregyháza otthonában nyertek némileg ijesztő magabiztossággal 0-3-ra. Bartha László szerint nem szabad fejetlenül támadniuk és akkor nyerhetnek.

Torghelle még mindig nincs és nem is látni mikor lesz. Mielőtt a szurkolók kérdeznének, térjünk a lényegre. A héten szakadást már nem mutattak ki nála a műszeres vizsgálatok, elkezdte a rehabilitációt, ami nem pár nap, hanem pár hét lesz. Ha már a maródiak: Baki Ákos is a gyógytornászok kezébe került, Csiki sérülése makacson tartja magát, Halmai már együtt készül a kerettel, Vass Patrik is rövidesen kezdheti a visszazárkózást. A meccs másnapján 75 éves Garami mesternek sem könnyű. Az MTK edzőjének győztes meccsből is száznegyvennel van több, mint Csertőinek az összes meccse az élvonalban.

Idén is megbízható együttest rakott össze az aktuális játékosanyagból. Főként támadó poszton erősítést is kapott: visszatért Hrepka Ádám és leigazolták a spanyol Sergiót. Rá még nem számít Józsi bácsi, hiszen tanulnia kell a csapatjátékot. A pécsi 0-4 és a Debrecen elleni siker remek rajt, huhogók, Pécsre nem nyerni fognak járni a csapatok, a Debrecen meg tartalékosan is a bajnoki címvédő, komoly játékerőt képvisel.

Vízválasztó is lehet a harmadik forduló, hiszen a 6-0-s gólkülönbséggel listavezető Videoton a Győrt fogadja. Esélyesebb a fehérvári gárda, de klasszikusan a bármi lehet összecsapásként aposztrofálhatjuk. Pakson csak nyerni kell és máris szétszóródott a most még három, százszázalékos csapat.

A várható összeállítások:

MVM Paks: Molnár – Heffler T., Kovács, Gévay, Báló – Tamási – Könyves, Kecskés, Bertus, Bartha – Eppel.

MTK Budapest: Hegedűs – Nagy, Kálnoki-Kis, Vukmir, Poór – Vass Á., Pölöskei, Bese – Kanta, Horváth – Hrepka.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman