HÍREK

Győzelemmel zártuk a szlovéniai edzőtábort

2020-07-25

Győzelemmel zártuk a szlovéniai edzőtábort

Ismét hátrányból fordítva nyertük meg a felkészülési találkozót, 2-1-re vertük a szlovén élvonalba feljutó FC Kopert.

Mi léptünk fel támadólag az utolsó szlovéniai edzőmeccsen, az első percekben a szélről belőtt labdák okoztak veszélyt. A legnagyobb lehetőség a 11. percben maradt ki, amikor Herrera lapos beadásáról Gera centikkel maradt le. 

A 14. percben Mulahusejnovicot ugratták ki, Mijatovics azonban gyorsan reagált, és kapujából kifutva megelőzte a támadót. Pár perccel később Kata lőtt a 16-os előteréből, de egy kevéssel célt tévesztett. 

Mi irányítottuk a játékot a folytatásban is, de az utolsó passzok nem sikerültek, így . Az FC Koper azonban a 37. percben vezetést szerzett: Mulahusejnovic a 16-os sarkától lőtte ki a jobb alsó sarkot. Gyorsan válaszoltunk azonban: látványos összjáték után Gera passzát Schön lőtte jobbal a kapuba 10 méterről, így döntetlennel zárult az első játékrész.

Fordulás után azonnal óriási nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, percenként jöttek a helyzetek. Előbb Ramos ment el a szélen, majd Prosserhez tálalt, aki Mezei elé passzolt, de középpályásunk nem találta el jól a felpattanó labdát. Prosser kapáslövése jelentette az újabb veszélyt, de a kapus nagyot mentett. Ezt követően Baki csúsztatott egy szöglet után, az érkező Bíró elől pedig az utolsó pillanatban mentettek. Az 50. percben pedig egy beadás után Barna csúsztatott 11 méterről, a fejese után a lécről jött ki a labda. Egy újabb szöglet után Cseke helyezett a kapu mellé. 

A 67. percben született meg a megérdemelt vezetés: Ramos támadta meg a kapust, aki hibázott, így támadónkról került a labda a hálóba. Két perccel később Ikenne-King jobb oldali beadását a kapus ujjheggyel ütötte ki a felsőléc alól.

A hátralévő időben is kézben tartottuk a meccset, így négyből négy győztes mérkőzés lett az edzőtábor mérlege.

MTK Budapest - FC Koper 2-1 (1-1)

1. félidő: Mijatovic - Balázs, Pintér, Nagy, Herrera - Kata, Cseke, Palincsár - Gera, Lencse, Schön

2. félidő: Somodi - Cseke, Baki, Varju - King, Katona, Mezei, Barna - Prosser, Bíró, Ramos

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman