HÍREK

Győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont - növeltük előnyünket a tabellán

2020-02-02

Győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont - növeltük előnyünket a tabellán

Győzelemmel kezdtük a tavaszi idényt a bajnokságban, új szerzeményünk, Prosser Dániel duplázott, ezzel növeltük előnyünket a tabellán.

Mi kezdtünk aktívabban az idei első bajnokin, az 5. percben Fülöp lőtt alig fölé 20 méterről. 10 perc múlva jött az újabb veszélyes jelenet: Deutsch lőhetett 30 méterről, a felsőlécen csattant a labda.

A Dorog egy pontrúgás után veszélyeztetett először, egy oldalszabadrúgást követően kavarodás alakult ki a kapunk előtt, végül Berkó a kapu mellé tudott csak lőni.

A félidő közepén jött az addigi legnagyobb lehetőség: Lencse futott le az alapvonalig, majd befelé tört és erősen centerezett, az érkező Prosser nem tudott kellően beleérni a labdába, így a gól elmaradt.

Nem sok hiányzott Fülöp átlövésénél sem a hajrában, újabb távoli kísérlete a jobb kapufa mellett suhant el. 

Mégis előnnyel fordulhattunk: a 45. percben Schön elé az alapvonaltól erősen lőtt a kapu előterébe, a hosszún érkező Prosser pedig a kapuba passzolt, új igazolásunk így góllal debütált (1-0).

A második félidőt ismét egy Fülöp-lövéssel kezdtük: a tizenhatos sarkától, "dropból" lőtt", de a kapu mellé ment életerős kísérlete.

Ezt követően feljött a Dorog: Kitl tört át a védelmünkön, lövését Somodi védte, az ismétlésre érkező támadó elől Deutsch Bence tisztázott, gólt akadályozott meg balbekkünk.

Mi sem álltunk le: Prosser szemfüles labdaszerzést követően lőhetett az alapvonaltól, de labdája kifelé kanyarodott, így elsuhant a kapu előtt.

Nem sokkal később viszont már semmi nem mentette meg a Dorogot: a 65. percben a jobb szélről húzott befelé Prosser, a tizenhatoson belül kissé éles szögből lőtt a hosszú oldali kapufa mellé középmagasan - ragyogó találat volt (2-0).

Le is zárhattuk volna a meccset, ám Palincsár kiváló, 18 méteres lövése után a labda kifelé jött a lécről. Így maradt még izgalom a végére, főleg amiatt, mert a 76. percben Nyíri egy beasszolt labdát követően 10 méterről a hálónkba helyezett (2-1).

A folytatásban azonban már nem született újabb találat - Katona átlövését fogta a kapus, Somodi pedig szépen védett egy fejes után -, és mivel legfőbb üldözőnk, a Budafok döntetlent játszott, így tovább növeltük előnyünket a tabellán.

Összeállításunk: Somodi - Fülöp, Pintér, Varju, Deutsch - Cseke, Mezei (Katona, 70.), Palincsár (Bognár, 70.) - Prosser, Lencse (Bíró, 81.), Schön
Nézőszám: 1801

MTK Budapest - Dorogi FC 2-1 (Prosser 45., 65., ill. Nyíri 76.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman