HÍREK

Győzelem a hazai nyitányon

2024-08-03

Győzelem a hazai nyitányon

A ZTE után a Nyíregyháza ellen is kapott gól nélkül győztünk, így két forduló után hat ponttal állunk a tabellán.

OTP Bank Liga, 2. forduló

MTK Budapest–Nyíregyháza Spartacus FC 3-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2729 néző

Vezette: Derdák Marcell (Bognár, Garai, Ország, Urbán, Bornemissza, Rúsz)

Gólszerző: Beriashvili (24.), Stieber (77., 90+3, tizenegyesből)

Sárga lap: Gengeliczki (57.), Rjaskó (90+3)

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zsombor – Hej (Molnár Ádin, 46.), Horváth Artúr, Kata, Bognár, Antonov (Kovács Patrik, 10.) – Molnár Rajmund (Jurina, 75.), Polievka (Stieber, 75.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Nyíregyháza Spartacus: Fejér – Rjaskó, Alaxai, Gengeliczki, Nagy Barnabás – Farkas, Nagy Dominik, Kesztyűs (Leoni, 78.) – Kovácsréti (Kovács Milán, 78.), Beke (Babic, 57.), Gresó (Pinte, 57.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Az OTP Bank Liga második fordulójában együttesünk a feljutó Nyíregyháza gárdáját fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzés előtt nagyszerű csatárunkat, Németh Krisztiánt köszöntöttük, aki a ZTE ellen lépett pályára 100. alkalommal az NB I-ben. Sajnos Németh kisebb sérülés miatt nem tudott játszani, de Rácz, Kádár, Bobál és Kosznovszky sem volt bevethető.

Sajnos a mérkőzés elején a sérültek száma gyarapodott: a 8. percben Antonov ütközött az egyik nyíregyházi játékossal, és vállsérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, Kovács Patrik jött helyette.

Az első félidő első felében néhány nyíregyházi távoli lövést leszámítva nem sokszor tesztelték a kapusokat a csapatok. Az első nagy lehetőséget rögtön sikerült gólra váltanunk: a 24. percben Bognár jobb oldali szögletére Beriashvili érkezett, és kapufás gólt fejelt a jobb alsó sarokba (1-0).  

A 36. percben megduplázhattuk volna az előnyt: Molnár Rajmund csapott le szemfülesen Alaxai hazafejelt labdájára, majd lőtt kapásból, de Fejérben elakadt a próbálkozás. Hat perccel később Kovácsréti tekert a jobb oldalról, 22 méterről a hosszú sarok felé, de a labda elment a jobb kapufa mellett.

A szünet után Hej Viktor helyére Molnár Ádin érkezett, aki először lépett pályára az élvonalban. A 47. percben gyors kontrát vezettünk: Bognár ugratta ki Polievkát, aki a jobb lábára cselezett, ám lövését blokkolták. Az 51. percben Bognár sarokrúgását Varju fejelte a kapu felé, de ezúttal is tisztáztak a védők.

Három perccel ezután Kovácsréti távoli szabadrúgását akrobatikus mozdulattal ütötte Demjén a kapu fölé. Az 55. percben Bognár és Varju játszott össze szépen a bal oldalon az alapvonalnál, utóbbi Kovács Patrik elé készített, aki remekül lőtt a hosszú felé, Fejér centikkel ütötte mellé a játékszert.

Az 58. percben Bognár laposan próbálkozott szabadrúgásból, de nem találta el a kaput. A 69. percben nagyon szép összjátékkal hoztuk át a labdát a középpályán, majd a tizenhatos bal sarkáról Polievka tekert a hosszú alsó felé, Fejér bravúrral hárított.

A 75. percben pályára lépett Jurina és Stieber, aminek két perc múlva meg is lett az eredménye: Jurina küzdött meg Varju előre ívelt labdájáért, majd Stieberhez készített, akinek az első lövését még blokkolták, de az ismétlést ballal jobb alsóba lőtte (2-0).

A 87. percben Farkas tudott a védőink mögé kerülni a jobb oldalon, spiccel próbálkozott, de Demjén eszén nem tudott túljárni. A 90. percben Stieber újra betalálhatott volna Bognár passzát követően, de támadónk ezúttal a kapu fölé lőtt 14 méterről. Egy perccel ezután megint Stieber lőtt Bognár bal oldali centerezése után, a játékszer centikkel ment el a jobb kapufa mellett. 

A hosszabbításban nagyon kinyílt a Nyíregyháza, ezt kihasználva szépen kontráztunk, és a tizenhatoson belül Fejér szabálytalankodott, így büntetőt rúghattunk. A labda mögé Stieber állt oda, és magabiztosan a bal alsóba lőtt, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt. 

Csapatunk ezzel első két mérkőzését kapott gól nélkül nyerte, így hat ponttal állunk a tabellán. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman