HÍREK

Gólkirállyal erősítünk!

2024-06-17

Gólkirállyal erősítünk!

Az MTK Budapest kivásárolta élő szerződéséből Róbert Polievkát, személyében a szlovák bajnokság gólkirálya csatlakozik hozzánk.

Klubunk mindenben megállapodott Róbert Polievkával és eddigi klubjával, a Dukla Banská Bystricával, így személyében egy olyan gólerős támadó szerződik hozzánk, aki az elmúlt öt szezon mindegyikében több mint 10 gólt szerzett a bajnokságban. A 28 éves labdarúgó a támadósor minden posztján bevethető.

Csapatkapitányként a 2023/2024-es idényben 27 szlovák bajnokin 13 gólt és 8 gólpasszt jegyzett. Ezzel ő lett a gólkirály, és beválasztották a szezon álomcsapatába is.

Az Európa-bajnokságra kijutó szlovák válogatott színeiben kilenc találkozón lépett pályára a selejtezősorozatban. Polievka természetesen részt vett az Eb-résztvevő válogatott felkészülésében, de az utolsó pillanatban végül nem utazhatott a kontinenstornára.

Remek szezonja után több szlovák és magyar élcsapatnál is felmerült a neve, de a támadó végül klubunk mellett döntött, majd a Dukla Banská Bystricával történt sikeres tárgyalások után véglegessé vált, hogy Polievka átigazolási díjért a mieinkhez igazol.

Polievkáról személyes benyomásaink is vannak, hiszen a tavalyi szezon bajnoki főpróbáján duplázott ellenünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.


Eddigi klubja a tavalyi góljainak egy részének összegzésével búcsúzott tőle:


Az alábbi videóban pedig egy rövid gyűjtés Polievka néhány találatából (további látványos találatokért érdemes lesz majd felkeresni közösségi felületeinket):

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-06-29 17:00 KRANJSKA GORA

ND PRIMORJE

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman