HÍREK

"Forgatás" - lapszemle

2020-04-23

"Forgatás" - lapszemle

Somogyi Zsolt jegyzete a Nemzeti Sportban.

Magától értetődik, néhány napig akkor is beszédtéma az MLSZ közgyűlése, ha a papírforma szerint újraválasztották Csányi Sándor elnököt. Akkor is az lenne, ha most, hét közben kupameccseken izgulnánk, és a hétvégén az  NB I aktuális fordulója következne. De nincs mérkőzés, így még fontosabbak lehetnek az elöljáró szavai.

Gyorsan szögezzük le: rendkívüli helyzetbe került a világ, amire senki sem készülhetett fel, és a folytatás is bizonytalan. Az viszont biztos, ha valamikor visszatér a normális mederbe az életünk, és döntéseket kell hozni, nem lesz olyan megoldás, amelyet mindenki jó szívvel elfogad. Fájdalmas lesz, a kárvallottaknak főleg, de a semleges kívülálló azért felfigyelhetett a szövetség vezetőjének mondatára. Idézem: ,,Ha nem tudunk június tizenharmadikáig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot. Két forgatókönyv is elképzelhető ebben az esetben: nem lesz feljutó és kieső sem, vagy lesz feljutó, ebben az esetben tizennégy csapattal kezdődik a következő szezon.”

Ez pedig azt jelenti, hogy – nem árt tisztázni, nem a klubnevek, hanem a tabellán látható számok az érdekesek! – a Kaposvár mindkét forgatókönyv szerint elkerülné a kiesést. Úgy, hogy nyolc meccse lenne már csak hátra, és 18 pontos a lemaradása a bentmaradást jelentő 10. helytől – nem csoda, hogy maga Waltner Róbert beszélt arról lapunknak, nekik az NB II a realitás. Ugyanakkor Csányi Sándor két forgatókönyve közül az egyik szerint nem jutna fel az NB II-ből senki. Az MTK sem, amely a bajnokság háromnegyedénél 12 pontos előnyből várta a hajrát, és még kilenc bajnokin kellett volna annyi pontot veszítenie, hogy ketten is megelőzzék – ne beszéljünk mellé, csaknem száz százalék, hogy a Rákóczi kiesett, az MTK feljutott volna, ha nincs a vírusjárvány.

Rendkívüli helyzet állt elő, erre felkészülni nem lehetett, így tolerálható olyan forgatókönyv, hogy a Rákóczi maradjon bent, és olyan is, hogy az MTK jusson fel – de olyan, hogy mindkettő maradjon a mostani osztályában, biztosan nem. Talán nem fogalmazott kellő körültekintéssel az elnök úr a szóba jöhető forgatókönyvek ismertetésekor – jó hír ugyanakkor, hogy otthon maradva van idő végiggondolni a lehetséges változatokat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman