HÍREK

Fordulatos edzőmeccsekkel folytattuk a felkészülést

2024-07-13

Fordulatos edzőmeccsekkel folytattuk a felkészülést

A Kozármisleny és a Budapest Honvéd csapatát fogadtuk szombaton.

Felkészülési meccs

MTK Budapest–Kozármisleny 0-2 (0-0)

Gólszerző: Schuszter (48.), Daru (60.)

MTK Budapest: Csenterics (Rácz, 46.) – Stumpf, Végh, Kocsis – Molnár Ádin, Kovács Mátyás, Szőke, Merényi (Herczeg, 58.), Antonov – Stieber, Kenesei (Balogh, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Labdarúgócsapatunk szombaton két felkészülési mérkőzésen lépett pályára: előbb a Kozármisleny, majd a Budapest Honvéd gárdáját fogadtuk a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián a rekkenő hőségben.

Az első ivószünetig kevés helyzetet láttunk a Kozármisleny ellen: a mieinknél Kovács Mátyás egy-két megindulása alakított ki veszélyt, míg a vendégek beadásokból próbálkoztak, illetve Horváth Péter 15 méteres lövését védte könnyedén Csenterics.

Az ivószünetet követően Molnár ment el szép csellel a jobb szélen, centerezését Merényi tette kapura, de blokkolni tudtak a vendég védők. Később, a 35. percben Stieber szabadrúgásból próbálkozott, de magabiztosan védett Lékai.  

A 38. percben Kenesei szemfülesen csapott le egy eladott labdára a hazaiak tizenhatosa előtt, de 22 méterről kevéssel a jobb alsó mellé lőtt. Két perccel később Kovács Mátyás szép szóló után lőtt 11-ről a jobb kapufa mellé. A félidő vége előtt Horváth Péter fejelt fölé a vendégek szögletéből, így 0-0-s állásnál jött a térfélcsere.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Kozármisleny: a vendégek bal oldali támadásánál nem tudtunk felszabadítani, majd Kirschner beadásából Schuszter fejelt a kapuba (0-1).

Szinte rögtön egyenlíthettünk volna, amikor Stieber kiugratására Merényi érkezett, aki ziccerben, ballal lőtt, de Lékai lábbal, bravúrral hárított. Egy perccel később Kovács Mátyás került a védők mögé, a jobb oldalról éles szögből lőtt, de ezt is védte a vendég kapus.

Az 55. percben újra Kovács Mátyás próbálkozhatott, ezúttal bal lábbal, 10 méterről, de ezúttal sem tudott túljárni Lékai eszén.

A 60. percben növelte az előnyét a Kozármisleny: újra a bal oldalról jött beadás, Daru jó ütemben érkezett, és a jobb alsóba bólintott (0-2).

A 80. percben Kovács Mátyás előkészítése után Stieber lőhetett 18-méterről, de erős kísérlete picivel elsuhant a felsőléc fölött. Hat perccel később Stieber találta meg Molnárt a jobb oldalon, aki ígéretes helyről lőtt, de a játékszer a jobb kapufa mellett landolt. Egy perccel később Kovács Mátyás beadását lőtte Stieber a kapu felé. Újabb lehetőség nem adódott, 2-0-ra a Kozármisleny nyerte az összecsapást.

Felkészülési meccs

MTK Budapest–Budapest Honvéd 4-3 (1-2)

Gólszerző: Kata (36.), Polievka (51.), Kovács Patrik (55.), Németh (74.) illetve Medgyes (10.), Kerezsi (31.), Kundrák (70.)

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zsombor – Hej, Horváth Artúr, Kata (Németh, 46.), Bognár, Kovács Patrik (Anokye, 64.) – Polievka (Herczeg, 78.), Jurina (Molnár Rajmund, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

A második mérkőzésen a 10. percben hátrányba kerültünk: Medgyes kapott jó kiugratást, majd 12 méterről, ballal lőtte ki szépen a hosszú sarkot (0-1).

A 31. percben megduplázta előnyét a Honvéd: Benczenleitner ment el a bal oldalon, beadását Kerezsi kapásból, ballal lőtte a bal alsó sarokba. Demjénnek a picit megpattanó labdát nem volt esélye hárítani (0-2).

Öt perccel később sikerült szépíteni: Bognár szabadrúgását Kata csúsztatta remekül a hosszú sarokba (1-2).

Az 51. percben gyönyörű támadás után egyenlítettünk: Bognár ugratta ki Horváth Artúrt, aki Polievka elé készített, ő pedig könyörtelenül lőtt a bal felsőbe (2-2).

Az 55. percben újra remek támadást láthattunk, melynek végén Molnár centerezett erősen balról, Kovács Patrik pedig közelről lőtt a kapuba (3-2).

A második félidőben jóval aktívabbak voltunk: a 60. percben Bognár szabadrúgása után némi kavarodás alakult ki az ellenfél kapuja előtt, de Beriashvili végül nem tudta bekotorni a labdát. Két perccel később Polievka gyönyörűen ment el a bal oldalon, beadását Gyetván tolta ki.

A 69. percben Simon 20 méterről lőtt ballal, de Demjén szépen védett. Az ezt követő szögletből Benczenleitner fejelt kapufát, a kipattanót Kundrák kotorta be (3-3).

Sokáig nem kellett keseregnünk, ugyanis a 74. percben Polievka kitűnő átadását Németh rendkívül higgadtan gurította a bal alsóba (4-3).

A hajrában Demjén több beadást is magabiztosan leszedett, ám betalálni már egyik csapat sem tudott, így második edzőmérkőzésünket 4-3-ra megnyertük.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-14 15:00 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI VÁROSI STADION

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman