HÍREK

Fordítás az első szlovéniai edzőmeccsen - Beriashvili is betalált

2024-06-29

Fordítás az első szlovéniai edzőmeccsen - Beriashvili is betalált

Új igazolásunk mellett Stieber duplázott, de Horváth Artúr és Jurina is eredményes volt a Primorje ellen.

Felkészülési mérkőzés

MTK Budapest–ND Primorje 5-1 (2-1)

Gólszerző: Horváth Artúr (20.), Beriashvili (45.), Stieber (87., 92., mindkettő tizenegyesből), Jurina (94.) illetve Zavnik (4.)

MTK Budapest: Csenterics – Hej, Beriashvili, Nagy Zsombor – Kovács Mátyás, Horváth Artúr, Varju, Bognár, Antonov – Németh Krisztián, Polievka

Második félidő: Rácz – Hej (Herczeg, 60.), Kocsis, Végh Bence – Molnár Ádin, Stieber, Szőke, Merényi, Kovács Patrik – Jurina, Balogh Máté

Vezetőedző: Horváth Dávid

Labdarúgócsapatunk az edzőtábor első felkészülési mérkőzésén a szlovén ND Primorje ellen lépett pályára.

A negyedik percben a Primorje szerezte meg a vezetést, miután a tizenhatosunk előterében szerzett labdát Zavnik értékesítette (0-1).

Három perccel a bekapott gól után mi is az ellenfél térfelén kaparintottuk meg a játékszert, majd Polievka lőtt 20 méterről, a labda azonban elkerülte a kaput. A 16. percben újra sikerült megzavarnunk a szlovén labdakihozatalt, Németh szépen tette a labdát Kovács Mátyás elé, de lövésébe beleléptek a védők. Az ezt követő sarokrúgást Beriashvili fejelte kevéssel a jobb kapufa mellé.

A 20. percben egyenlítettünk: Antonov beadását a védők Horváth Artúr elé fejelték, aki szép átvétel után 17 méterről a jobb felsőbe lőtt (1-1).

A 25. percben Kovács Mátyás adott be a jobb oldalról, Németh fejese nem sokkal kerülte el a kaput. Két perccel ezután gyors kontrát vezettünk, melynek végén Németh készített Antonov elé, utóbbi emelése azonban nem sikerült.

A 32. percben gyors támadást vezetett a Primorje, de az éles szögből, bal oldalról eleresztett lövést Csenterics szépen fogta. Az első félidő hosszabbításában fordítottunk: Antonov rúghatott szabadot a tizenhatos sarkáról, a kapusról a kapufára pattant a labda, onnan Beriashvili elé, aki a kapuba fejelt (2-1).

A második félidőre sort cseréltünk, de továbbra is aktívan játszottunk: a 48. percben Jurina fejelt mellé Stieber beadásából. Az 58. percben szögletből veszélyeztetett a Primorje, ám Petek fejese nem találta el a kaput.

A 63. percben Kovács Patrik Pazar szólója után Molnár elé került a labda, centerezése után Jurina lőtt a kapu fölé. Három perccel később Balogh került a védők mögé, remekül készített vissza Merényi elé, akinek a kapuba tartó lövését az utolsó pillanatban blokkolták a védők.

A 82. percben mutatós összjáték után Herczeg lőtt 18-ról, megpattanó kísérletére leért a kapus. Öt perccel később Jurinát rántották le a védők Stieber szögleténél, így büntetővel jöhettünk. A labda mögé Stieber állt, és magabiztosan lőtt a bal alsóba (3-1).

A 90. percben Stieber újra betalálhatott volna, de szemfüles, 35 méteres emelése a felsőlécről kifelé pattant. A hosszabbításban ismét Stieber beadásánál szabálytalankodtak Jurinával szemben a tizenhatoson belül a védők, újra büntetőt rúghattunk. Stieber állt oda megint, és ezúttal nagy erővel lőtt a bal felsőbe (4-1).

A meccs utolsó percében Stieber szögletét Balogh fejelte Jurina elé, aki a rövid sarokba lőtt, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-05 10:30 KRANJSKA GORA

NK BRAVO

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman