HÍREK

Fényes győzelem a kazah bajnokság 2. helyén végzett FK Kajrat Almati ellen (VIDEÓ)

2018-02-14

Fényes győzelem a kazah bajnokság 2. helyén végzett FK Kajrat Almati ellen (VIDEÓ)

Több mint négyszer annyi a - rendszeres Európa-liga szereplő - kazah csapat értéke, mint a miénk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt olvasható.

A Transfermarkt – meghatározó, a klubok és játékosok financiális adataival, értékével foglalkozó honlap – szerint 15.62 millió angol fontot (nagyjából 5.3 milliárd forint) érő labdarúgócsapat ellen az MTK Budapest, a maga 3.78 millió font értékével sima győzelmet aratott.

A Törökországban edzőtáborozó labdarúgócsapatunk 3-0-ra nyert a legerősebb együtesével pályára lépő FK Kajrat Almati ellen.

Kajrat Almati–MTK Budapest 0-3 (0-1) Gólszerző: Lencse (31.), tizenegyesből, Torghelle (88.), Korozmán (90.)

Csapatunk a Bese – Katona, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Borbély, Kanta, Farkas – Hrepka, Lencse összeállításban kezdett és – bár az első félidőben Bese bravúrjára is szükség volt – a kiegyenlített játék mellett inkább domináltunk.

A 30. percben Lencsét buktatta a kazah kapus, ez sárga lapot és büntetőt ért, melyet maga a sértett értékesített. (0-1)

A félidőben Feczkó Tamás többet is cserélt. Lejött Bese, Deutsch, Balogh, Kanta, Lencse és Hrepka, pályára lépett Talabér, Fadgyas, Baki, Schäfer, Korozmán és Torghelle.

Támadásban maradtunk, Schäfer emelése gólt érdemelt volna.

A 60. perc tájékán vezetőedzőnk újabb átszervezést hajtott végre: Borbély helyett Vass Ádám, Vass Patrik helyett Takács Ronald, Katona Máté helyett Jakab Dávid, Farkas Balázs helyett Szuhodovszki Soma lépett pályára.

A rendszeresen az Európa-ligában szereplő kazahok nem találták a védekezésünk ellenszerét, így nyomás alatt tarthattuk őket, gólveszélyes helyzeteket teremtettünk.

A 80. percben szabadrúgáshoz jutottunk, és az ellenfelet csak a kapufa mentette meg attól, hogy Jakab Dávid ne növelje tovább az előnyünket.

Közben Gengeliczki is elhagyta a pályát, helyét Nagy Barnabás foglalta el.

A 83. percben Vass Ádám veszélyeztetett a balösszekötő helyéről, de a kapus – üggyel-bajjal – menteni tudott.

A 88. percben góllá érett fölényünk: Jakab szabadrúgása után Torghelle maradt üresen a tizenhatoson belül, és zavartalanul bólintott a jobb alsóba. (0-2)

És ezzel még nem volt vége.

A 90. percben – a mérkőzésen nagy kedvvel játszó – Schäfer szerzett labdát a felezővonalnál, Torghellének passzolt, akitől visszakerült hozzá a labda, majd Korozmán Kevin elé emelt, aki a lehető legjobb döntést választotta, és „átlöbbölte” a kapust úgy, hogy a beavatkozni próbáló védő már nem tudott menteni. (0-3)

Nyilván nem lett volna három gólnyi különbség a két együttes között – ha tétmérkőzésen találkozunk –, de ezen a napon csapatunk mindent megtett a győzelemért, és az edzői utasításokat betartva, fegyelmezetten, itt-ott látványosan játszva győzte le azt az ellenfelét, melynek játékosai a piacon négyszer annyit érnek, mint a mieink.

Vezetőedzőnk, így értékelt a mérkőzés után a viharos szélben:

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman