HÍREK

Félévértékelő Vass Patrikkal

2018-01-15

Félévértékelő Vass Patrikkal

Első helyen várja csapatunk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as idényének tavaszi folytatását. A sikeres őszi szezon letéteményeseit félévértékelő beszélgetésre hívtuk, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsenek vissza az elmúlt időszak történéseire. Következő beszélgetőtársunk a kiváló félévet produkáló Vass Patrik.

– Új csapat állt össze, új edzői gárda érkezett nyáron. Milyen most ehhez a közösséghez tartozni?

– Nagyon jó érzés ehhez a társasághoz tartozni, mind az öltözőben, mind pedig a pályán nagyszerű közösséget alkotunk, ami szerintem az egyik legnagyobb erősségünk. Nyáron tértem vissza az klubhoz, bevallom nem sokat gondolkodtam a döntésen, még ha jelenleg másodosztályban is szerepelünk. Azért dolgozunk, hogy egy év múlva újra megérdemelt helyén legyen az MTK Budapest. Sok embert jól ismertem már a klubnál és a nyáron megismertekkel is nagyon jó a kapcsolatom. Az elejétől érezhető, hogy az új stáb és a játékosok hamar egy hullámhosszra kerültek, ami meglátszik a hétköznapokon és a meccseken is. Sok közös program, csapatépítő esemény van, ahol még jobban össze tud kovácsolódni a brigád.

– Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Többet vártál magatoktól, esetleg túlszárnyalta a gárda az előzetes várakozásaidat?

– Remek félszezont futottunk, nagyszerű hazai eredménysorral, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ötpontos előnnyel tudtunk téli pihenőre menni.

– Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

– Jól kezdődött a szezon számomra, hiszen sikerült fontos gólpasszokat adnom, de azért volt bennem hiányérzet, mert a helyzeteimet nem tudtam berúgni, így viszonylag sokáig kellett várnom az első gólomra. Miután megtört a jég, egyre jobb teljesítménnyel sikerült kirukkolnom. Szigorúan a számokat vizsgálva a legjobb félévemet sikerült produkálnom, amiben nagyon sok ember munkája van benne, óriás köszönet nekik ezért! Célom a hasonlóan eredményes tavasz, hiszem hogy többre vagyok képes, amit a következő évben szeretnék kihozni magamból.

– Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

– Nem könnyű kérdés! Sok jó meccsünk volt, amit valami miatt ki lehetne emelni. Nyilván fontos mérkőzés volt rögtön az első bajnoki Csákváron, ahol parádés első félidő után a második játékrészben hatalmasat küzdve sikerült nyerni. Aztán beszélhetnék az idegenben megnyert barcikai, szolnoki, vagy ceglédi, kőkemény meccsekről, de nyugodtan ebbe a kategóriába sorolható a Gyirmót elleni kupameccs is ahol hatalmas csatában sikerült megfordítani az állást.

– A tabellán elfoglalt pozíciónk már nem lehet jobb, de esetleg van valami, amiben javulnunk kell a tavaszi szezonra?

– Rengeteg olyan dolog van, amit ki kell javítani, vagy amiben fejlődnünk kell. Komoly potenciál van a csapatban, amit ki kell hoznunk magunkból. Védekezésben és helyzetkihasználásban is nyújthatunk többet, jobb koncentrációval. Szóval hiába rendelkezünk viszonylag jelentős előnnyel a tabellán, mi nem ezt nézegetjük, hanem hétről-hétre szeretnénk fejlődni. Ez rakja le az alapot, ez készít fel, az ideinél is komolyabb feladatokra.

– Talpon van még a csapat a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a nagy előny ellenére sem dőlhettek hátra Feczkó mestert ismerve. A két sorozatban milyen eredményt vársz, mivel lennél tökéletesen elégedett a nyári záráskor?

– Az egész csapat nevében mondhatom, hogy csak a bajnokként való feljutás elfogadható eredmény. Ami a kupát illeti, volt egy megbeszélésünk a szezon elején, ahol az egész csapat a stábbal együtt kimondta, hogy szeretnék nagyon messzire jutni. Eddig is komolyan vettük a sorozatot és ezután is komolyan fogjuk. Nekem személy szerint van már döntőm, amit sajnos elveszítettünk, ezért nagy vágyam hogy újra eljussak a fináléba, és ott megmutathassuk, mire is vagyunk képesek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman