HÍREK

Félévértékelő Deutsch Bencével

2018-01-05

Félévértékelő Deutsch Bencével

Első helyen várja csapatunk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as idényének tavaszi folytatását. A sikeres őszi szezon letéteményeseit félévértékelő beszélgetésre hívtuk, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva értékeljék az elmúlt időszakot. Az MTK-ra második családjaként tekintő balhátvédünkkel, Deutsch Bencével beszélgettünk.

– Új csapat állt össze, új edzői gárda érkezett nyáron. Milyen most ehhez a közösséghez tartozni?

Szavakba önteni is nehéz, milyen különleges érzés ehhez a közösséghez tartozni. Mind a játékosok, mind a stáb tökéletes összhangban van egymással, igazából a második családomnak tekintem a csapatot.

– Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Többet vártál magatoktól, esetleg túlszárnyalta a gárda az előzetes várakozásaidat?

– Az idény kezdetekor egyértelműen azt tűztük ki célként magunk elé, hogy első helyen térhessünk pihenőre, amit sikerült teljesíteni, de személy szerint nem vagyok teljesen elégedett így sem. Védőként főleg a kapott gólok idegesítenek, több elkerülhető találatot kaptunk, sokszor megnyert meccsek utolsó perceiben, ami nagyon bosszant.

– Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

A saját teljesítményemmel kapcsolatban felemásak az érzéseim. A szezont egészen jó formában, góllal és jó játékkal sikerült kezdenem, aztán a későbbiekben voltak meccsek, amik gyengébben sikerültek, ősz végére pedig szerencsére játék szempontjából ismét jó útra találtam. Eléggé kritikus vagyok magammal szemben és tudom, hogy ennél sokkal több van még bennem. Azon leszek, hogy ez az új esztendőben kijöjjön belőlem.

– Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

– Nehéz kiemelni egyetlen meccset vagy pillanatot, hiszen sok szép emlékem van az első félévből. Mégis, ha választani kell, akkor az év utolsó bajnoki meccsét mondanám a Cegléd ellen. Futballra alkalmatlan sártengerben 90 percig küzdött az egész csapat és végül sikerült nyerni 1-0-ra. Óriási győzelem, igazi férfimunka volt.

– A tabellán elfoglalt pozíciónk már nem lehet jobb, de esetleg van valami, amiben javulnunk kell a tavaszi szezonra?

– Mindig van hová fejlődni! Lehet, hogy közhely, de ettől még igaz. Ez ránk is vonatkozik.

– Talpon van még a csapat a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a nagy előny ellenére sem dőlhettek hátra Feczkó mestert ismerve. A két sorozatban milyen eredményt vársz, mivel lennél tökéletesen elégedett a nyári záráskor?

Nagyon egyszerű a válasz. Bajnoki cím és Magyar Kupa győzelem!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman