HÍREK

Félévértékelő Baki Ákossal

2018-01-17

Félévértékelő Baki Ákossal

Első helyen várja csapatunk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as idényének tavaszi folytatását. A sikeres őszi szezon letéteményeseit félévértékelő beszélgetésre hívtuk, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsenek vissza az elmúlt időszak történéseire. Ezúttal a sérülésből visszatérő Baki Ákos értékelte az őszt.

– Új csapat állt össze, új edzői gárda érkezett nyáron. Milyen most ehhez a közösséghez tartozni?

– Nagyszerű, hiszen nagyon jó közösség alakult ki, amely a pályán kívül is igazi csapatot alkot. Ez látszik is az eddigi teljesítményünkön.

– Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Többet vártál magatoktól, esetleg túlszárnyalta a gárda az előzetes várakozásaidat?

– Az első két hely valamelyikére vártam a csapatot, az csak hab a tortán, hogy ötpontos előnnyel vezetünk félévkor. Voltak kisebb hullámvölgyek, de ezek benne vannak a futballban, összességében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk.

– Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

– Sajnos a Trabzonspor elleni utolsó nyári edzőmérkőzésünkön megsérült a vállam, emiatt az őszi fordulók nagy részét ki kellett hagynom és csak az idény második felére jöttem rendbe. Amikor pályán voltam, úgy érzem, jól ment a játék, gólt is sikerült szereznem. A kevés játékperc miatt nem lehetek teljesen elégedett.

– Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

– Kettőt is mondanék. Az első Vass Patrik gólöröme a Zete ellen, a másik a Magyar Kupa továbbjutásunk a Gyirmóttal szemben. Mindkettő megmutatta a csapat igazi erejét és összetartását.

– A tabellán elfoglalt pozíciónk már nem lehet jobb, de esetleg van valami, amiben javulnunk kell a tavaszi szezonra?

– Szeretnénk megőrizni hazai formánkat, nagyon jó lenne, ha százszázalékos mérleggel tudnánk befejezni a szezont. Mindig van hova fejlődni, ennél is jobban kell figyelnünk a helyzetkihasználásra és a kapott gólok számát is csökkentenünk kell.

– Talpon van még a csapat a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a nagy előny ellenére sem dőlhettek hátra Feczkó mestert ismerve. A két sorozatban milyen eredményt vársz, mivel lennél tökéletesen elégedett a nyári záráskor?

– Rövid lesz a válaszom. Meg akarjuk nyerni mindkét sorozatot!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman