HÍREK

Értékes pontot szereztünk (GALÉRIA)

2019-03-02

Értékes pontot szereztünk (GALÉRIA)

0-0-ás döntetlent játszottunk az Újpest otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 0-0 

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2782 néző

Vezette: Solymosi Péter (Garai, Kóbor, Varga, Szilasi, Pillók)

Sárga lap: Bidzilya (50.), Gera (58.), Kicsak (76.), Pintér (89.)

Újpest FC: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Szankovics (Beridze, 82.), Onovo – Obinna, Rácz (Solomon, 64.), Nagy (Zsótér, 64.) – Novothny

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Balogh, Szelin, Deutsch (Bidzilya, 26.) – Vass Patrik (Mihajlovics, 88.), Vogyicska (Lencse, 82.), Vass Ádám, Bognár, Gera – Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában együttesünk a 3. helyezett Újpest FC otthonába látogatott. A hátvédsorban ott volt Balogh Béla, aki 250. alkalommal lépett pályára NB I-es mérkőzésen.

Sokáig nem kellett várni az első helyzetig: Obinna ment el a jobb oldalon, beadásáról szerencsére azonban mindenki lemaradt.

Az első igazi ziccerig a 20. percig kellett várni: ekkor Torghelle ugrott ki a leshatáron, majd egy az egyben vihette a labdát Pajovicsra, aki bravúrral végül szögletre mentette a labdát. Három perccel később a lila-fehérek találhattak volna be: Obinna ugratta ki Nagyot, aki a kapu fölé pöckölt. Röviddel ezután Obinna Ráczot hozta helyzetbe, ezúttal Kicsak hárított.

A félidő derekán cserére kényszerült Feczkó Tamás: Deutsch sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így Bidzilya jött be helyette, akinek ez volt első NB I-es találkozója. A félidő végéig óriási küzdelem folyt a pályán, de lehetőségek ritkán adódtak, így nem meglepő, hogy 0-0-nál következett a szünet.

A fordulás után az első sansz előttünk adódott: Vass Patrik bal oldali, veszélyes beadását Pajovics csak ütni tudta, majd Vogyicska próbálta meg Torghelléhez fejelni a labdát, de felszabadított a hazai védelem.

Az 53. percben a jobb szélen kényszerítőzött Gera szépen Bognárral, ám a lövés előtt levarázsolta a játékszert a lábáról az egyik hazai hátvéd. Négy perccel később Onovo távoli, megpattanó lövésénél kellett Kicsaknak észnél lennie.

A 61. percben Katona próbálta távolról meglepni Pajovicsot, viszont sistergős lövése elsuhant a kapu fölött. Picivel ezután Obinna lépett meg a szélen, majd a csereként beálló Solomon ziccerénél csak Kicsak óriási bravúrja mentette meg csapatunkat a góltól. 

A 69. percben Torghelle ugratta ki Gerát, aki az alapvonalig vitte a labdát, beadása azonban pontatlanra sikeredett. A 84. percben Kicsak volt figyelmetlen, lelopta a lábáról a labdát Novothny, de javította kapusunk a hibáját és védte a lövést. 

Az utolsó percekre a mester beküldte Szlobodan Mihajlovicsot, aki először kapott lehetőséget az együttesben. Ezután Pintér kapott sárgát Solymositól, pedig nem is volt a pályán. A hosszabbításban még Torghelle fejesét kellett Pajovicsnak hárítania, de újabb lehetőség nem adódott, így 0-0-ás eredménnyel zárult a rangadó. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman