HÍREK

Eredménytelenül zárul az MTK Indulójára kiírt pályázat

2020-07-16

Eredménytelenül zárul az MTK Indulójára kiírt pályázat

Kedves pályázók, kedves szurkolók! Az MTK-induló szakmai zsűrije meghallgatta a beküldött dalokat, és hosszas mérlegelés után nehéz döntésre jutott: ugyan sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseiknek, ezért a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja, vagyis nem hirdet nyertest. Alább megosztjuk a zsűritagok gondolatait…

A kihívásról

Szögezzük le, hogy rendkívül nehéz dolga volt a szerzőknek. Csapatindulót írni az egyik legkomolyabb kihívás, hiszen ez az egyik legjobban elkoptatott műfaj, amit megújítani, tartalommal feltölteni – úgy, hogy méltó legyen egy ilyen nagy múltú csapathoz, mint az MTK – csak isteni szikrával, elkapott lendülettel, teljes szívvel lehet. Nem elég a zenei ösztönösség és tudás, tökéletes érzelmi ráhangolódás, ráérzés is szükség.

Arról nem is szólva, hogy egy indulónak egyszerre kell modernnek, felemelőnek, jól énekelhetőnek lennie.

A szép momentumokról

Nem csak a profi zenészek, de a lelkes drukkerek is előrukkoltak gyönyörű megoldásokkal, izzó bemondásokkal, szívet melengető sorokkal, amelyek mélyebbre nyúltak a „kék a vérem” típusú közhelyeknél.

Nem egy dalból „hallatszódott ki” a temérdek munka, a lelkesedés, a szenvedély, a profizmus, és persze a tehetség.

Hogy a szerzőnek fontos volt ez a munka, és nagy megtiszteltetés lenne számára az MTK indulóját jegyezni.

Ezért szinte biztos, hogy néhány kiemelkedő pályamű megtalálja majd az útját rap- vagy popdalként.

A hiányérzetről

Amit a legjobban hiányoltunk, az a merészség, a vélt kereteket felrúgó gondolkodás, alkotás, ami miatt egyetlen pályamű sem tudott masszívan, vitán felül állva kiemelkedni a többi közül. Amire azt mondhattunk volna, hogy ez az, pontosan ezt az egyet kerestük!

A konklúzióról

Habár érkeztek szép számmal profi és szerethető dalok, egyiknél sem éreztük azt, hogy 100%-ig megfelel a nagy és nemes célnak, hogy az MTK új himnuszává váljon. Hogy ez az a dal, amit teli torokból és tiszta szívből énekelnek majd a szurkolók, és ami szárnyat ad a csapatnak a legkeményebb ellenféllel szemben is.

De őszintén reméljük, hogy – ha nem is ennek a pályázatnak a keretén belül – de születik majd ilyen dal.

Az MTK múltja, szellemisége, hűséges szurkolói és elhivatott játékosai nagyon megérdemelnék.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman