HÍREK

Emberhátrányban játszva pont nélkül zártuk az első fordulót (GALÉRIA)

2019-08-04

Emberhátrányban játszva pont nélkül zártuk az első fordulót (GALÉRIA)

Nem sikerült a pontszerzés a rajton.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Aqvital FC Csákvár–MTK Budapest 3-2 (3-1)

Csákvár , Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 500 néző

Vezette: Molnár Attila (Horváth, Kiss, Görög)

Gólszerző: Sejben (15.), Baracskai (29.), Kiprich (41., tizenegyesbő)), illetve Szatmári (22.), Bognár (59.)

Sárga lap: Deutsch (48.), Madarász (55.) illetve Baki (40.), Lencse (66.), Katona (86.)

Piros lap: Deák (34.)

MTK Budapest: Somodi – Katona, Baki, Deák, Nagy – Mezei, Palincsár (Varju, 36.), Bognár – Vass (Simon, 82.), Lencse, Szatmári (Zuigeber, 76.)

Vezetőedző: Michael Boris

Aqvital FC Csákvár: Markek – Kiprich, Csató, Tányéros, Deutsch – Madarász (Nándori, 82.), Kocsis (Mim, 75.), Mészáros, Albert – Baracskai (Daru, 64.), Sejben

Vezetőedző: Visinka Ede.

Ahogy két évvel ezelőtt, a Merkantil Bank Liga első mérkőzését az Aqvital FC Csákvár otthonában játszottuk. Aktívan kezdtük a találkozót és már a második percben veszélyeztettünk, ám Vass Patrik lövésébe belelépett a védelem.

A negyedik percben Lencse húzott el a bal szélen szépen, majd erősen lőtt középre, de nem tudott beleérni senki a labdába. Az első hazai helyzet Mészáros előtt adódott, de pontatlanul találta el a játékszert a tizenhatoson belül, így az a kapu felett kötött ki. Egy perccel később Madarász kísérlete hasonlóra sikeredett.

A 9. percben ismét nagy lehetőséget láthattunk: a félpályánál szereztünk labdát, majd Bognár ugratta ki Szatmárit, aki ziccerben lőhetett, Markek azonban védett. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, ugyanis a 15. percben Sejben kapott jó labdát, és higgadtan értékesítette a helyzetet.

Mindössze hét percet kellett várni az egyenlítésre: Lencse kitűnő ütemben ugratta ki Szatmárit, aki szépen löbbölt a kapuba. Ugyan Markek beleért a labdába, nem volt esélye hárítani. Sajnos a Csákvár hamar visszaszerezte az előnyt: Baracskai tört be a tizenhatosunkon belülre, miután – némi szerencsével – nála maradt a labda, majd laposan lőtt a hálónkba.

A 35. percben romlott a szituációnk: Deák utolsó emberként szabálytalankodott, a játékvezető – talán picit szigorúan – piros lappal jutalmazta. Hat perccel később Baki lökte el az egyik hazai támadót a tizenhatoson belül – védőink lest reklamáltak –, tizenegyes következett. A labda mögé Kiprich állt oda, a kapu közepébe emelt, így kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban, Kocsis ziccerét Nagy Zsombor a kapu torkából, becsúszva vágta ki. Az 58. percben Bognár ugratta ki Szatmárit, azonban ő sokat várt, így elmaradt a szépítés. Nem sokkal később Bognár maga vállalkozott távolról, kifelé csavarodó lövése viszont nem találta el a kaput.

Egy perccel ezt követően Bognár szöktette Lencsét, csatárunkat picit meglökték hátulról, nem találta el teljesen jól a labdát, Markek hárítani tudott. Rögtön ezután Lencse készített le Bognárnak, ám szabálytalankodtak vele 20 méterre a kaputól. A sértett állt a labda mögé, és pazar mozdulattal tekert a hálóba.

A 69. percben gyors kontrát vezettünk, Vass remekül szólózott a sárgamezes védők között, majd Szatmári elé készített, akinek kemény lövését Markek ütötte ki. Egy perccel később Bognár tört be a tizenhatoson belülre, Lencséhez passzolt, ám Tányérosban elakadt a hosszúba tartó labda.

A második játékrészben tíz emberrel is bátran, sokat kockáztatva jöttünk előre és jobban játszottunk, mint az első félidőben.

A 72. percben újabb gyors ellentámadást vezettünk, Vass Patrik kapta a labdát a jobb oldalon, Markek ismét védeni tudott, majd Bognár életerős lövésénél kellett figyelnie a csékvári hálóőrnek.

A 78. percben Sejben lőtt a tizenhatos vonaláról, viszont Somodinak nem kellett játékba avatkozni. A 84. percben a csereként beálló Zuigeber lódult meg szép csellel, de a lövése nem okozott gondot a csákvári portásnak. 

A hajrában újabb nagy lehetőségig már nem jutottunk el, hiába próbálkoztunk, így pont nélkül zártuk a nyitó fordulót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman