HÍREK

Előre néz az ifjú tehetség

2015-04-30

Előre néz az ifjú tehetség

Korosztályának egyik legnagyobb tehetsége az MTK Budapest rendkívül gólerős és technikás, 20 esztendős támadója, Gera Dániel. Garami József szakmai igazgató nagy figyelemmel kíséri a sokszoros korosztályos válogatott játékos fejlődését, amit jól jelez, hogy döntése alapján, Gera 2015 tavaszától az első csapat keretének tagja. A szezon örömeiről és bánatairól beszélgettünk a fiatal gólvágóval.

– Milyen formában vagy most?

– Szerencsére már jóban. Ősszel nagyon sok sérülés vetette vissza a teljesítményemet, gyakran nem is léphettem pályára, de tavaszra utolértem magam és most jönnek a gólok is.

– Általában az U21-es csapatban jutottál szóhoz. Neked valóban sikerült gólokkal segíteni az alakulatot, de a gárda az alapszakasz elsősége után bizony botladozik a felsőházi rájátszásban.

– Ebben azért benne vannak a sérülések is, és persze nem ugyanaz a legjobb hat riválissal megküzdeni hétről-hétre, mint amikor könnyebb ellenfelekkel kerül szembe az ember. A szerencse is gyakran elpártolt tőlünk, de nem keresek mentségeket, nem mutatunk olyan egyenletes formát, mint ősszel.

– Egyre inkább közelítesz az MTK első csapata felé, de nem csak jó hírekkel szolgált az idei esztendő. Bernd Storck, a Magyar Labdarúgó-szövetség nemrégiben kinevezett sportigazgatója, aki az új-zélandi U20-as világbajnokságon vezeti majd a válogatottat, sokak meglepetésére kihagyott a bő keretből is. Hogy élted meg ezt?

– Rosszul. Talán inkább nagyon rosszul. Igazságtalannak tartottam, hogy a sérülésemet követő hosszú kihagyás után egyetlen 90 perces edzést követően mondtak le rólam. Mit lehet erre mondani? Inkább előre tekintek, nem foglalkozom a múlttal.

– Talán érdemesebb is a kesergés helyett előremutató célokat megfogalmazni.

– Lépésről-lépésre szeretnék haladni. Most az a legfontosabb, hogy mihamarabb beverekedjem magam az első csapatba, aztán 30-40 NB I-es meccs után lehet gondolkozni az újabb kihívásokon.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman