HÍREK

Előnyt szereztünk a kupában

2020-03-04

Előnyt szereztünk a kupában

Bognár góljával győzelmet arattunk a Dorog otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Dorogi FC–MTK Budapest 0-1 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 750 néző

Vezette: Antal Péter (Kovács, Buzás, Garai, Lovas, Káprály)

Gólszerző: Bognár (27.)

Sárga lap: Tomás (79.)

Dorogi FC: Borsos – Beke, Berkó, Lencsés, Papp – Tomás, Mészáros – Girsik (Németh, 72.), Paudits, Földi (Nyíri, 64.) – Vígh (Délczeg, 72.)

Szakmai igazgató: Balogh Pál

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Pintér, Nagy, Deutsch – Palincsár (Mezei, 67.), Cseke (Kata, 63.), Bognár (Kanta, 84.) – Prosser, Bíró, Katona

Vezetőedző: Michael Boris

A Magyar Kupa negyeddöntő párharcának első mérkőzésén a Dorog otthonába, a Buzánszky Jenő Stadionba látogattunk. Aktívan kezdtük a mérkőzést: a 6. percben Katonát választották el a labdától ígéretes helyzetben, majd szép támadás után Cseke lövését kellett hárítania Borsosnak.

A 20. percben jött az első hazai lehetőség: Földi cselezett befelé, lövése Nagyról pattant le, utána Deutsch tisztázott fejjel. Négy perccel később Paudits éles szögből eleresztett kísérletét hárította Varga.

A 27. percben ellentámadásból szereztük meg a vezetést: Katona szöktette Prossert, akinek a beadását Bíró készítette Bognár elé, ő pedig 18-ról, belsővel lőtt a rövid sarokba. (0-1)

Rögtön válaszolhatott volna a Dorog, ám Mészáros kiugratása után Paudits – kiszorított helyzetből – a kapu mellé lőtt. Ezután Mészáros lövésénél kellett észnél lennie Vargának, majd Prosser lövése borzolta a hazai kedélyeket – az állás nem változott. Egy perccel később Bognár szabadrúgása után Nagy fejelt fölé – a mostoha körülmények ellenére sorra alakultak ki a lehetőségek.

A félidő hajrájában előbb Prosser beadásánál a hazai védelemnek, majd Paudits centerezésénél a mieinknek kellett észnél lenni. Újabb gól nem született az első 45 percben, előnyből várhattuk a folytatást.

A második játékrész elején egy hazai beadás suhant el a kapunk előtt, később Bognár lövése ment el a hosszú kapufa mellett. Az 55. percben megduplázhattuk volna az előnyünket: Bíró fejelte Katona elé a labdát, szélsőnk ziccerét azonban lábbal hárította Borsos.

A 60. percben dorogi fejes kerülte el a kapunkat, egy perccel később ismét okos támadást vezettünk, Bíró centerezése után Katona óriási sanszot hibázott el, igaz, az egyenetlen talaj nem könnyítette meg a dolgát. A másik oldalon élesen a bal oldalról belőtt labdába Vígh kapott bele, Varga káprázatos bravúrt bemutatva mentett meg minket a góltól.

Nem sokkal ezután Bognár megszerezhette volna második gólját, azonban az utolsó pillanatban hősiesen lépett bele az egyik dorogi hátvéd a lövésébe. A 75. percben a piros-feketéknél Németh Ádám próbált egalizálni, viszont pontatlan volt.

Az utolsó öt percre bejött Kanta is, és ha már pályán volt, megkínálta Borsost távolról, a kapus szögletre ütötte a bombát. A hajrában már nem változott az állás, így 1-0-s győzelmet arattunk a kupában, Varga Bence kapuja továbbra is éríntetlen maradt a sorozatban.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman