HÍREK

Egygólos vereség a Fehérvár otthonában

2024-08-30

Egygólos vereség a Fehérvár otthonában

Nem sikerült pontot szereznünk a hatodik fordulóban.

OTP Bank Liga, 6. forduló

MOL Fehérvár FC–MTK Budapest 1-0 (1-0)

Székesfehérvári Sóstói Stadion

Vezette: Kovács Imre (Zierkelbach, Vígh-Tarsonyi, Szécsényi, Urbán, Kóbor, Hanyecz)

Gólszerző: Gradisar (45+1.)

Sárga lap: Varju (42.), Molnár Ádin (86.)

Fehérvár FC: Dala – Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic – Csongvai, Pető (Bedi, 57.) – Kovács Mátyás (Christensen, 76.), Katona (Berki, 83.), Stefanelli (Simut, 83.) – Gradisar (Kovács Patrik, 76.)

Vezetőedző: Pető Tamás

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Kocsis – Hej (Horváth Artúr, 13.), Kosznovszky (Molnár Ádin, 71.), Kata, Bognár, Kovács Patrik (Antonov, 71.) – Molnár Rajmund (Jurina, 54.), Polievka

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának első mérkőzésén a Fehérvár FC otthonába látogattunk. Az első helyzetet a hazaiak alakították ki a 4. percben, ekkor Kovács Mátyás ment el a jobb szélen, a visszakészített labdát Katona lőtte kapura, de Varju menteni tudott.

Sajnos a 13. percben cserére kényszerültünk: Spandler könyöke találta el Hej arcát a hazaiak szögleténél, hátvédünk nem tudta folytatni a játékot és Horváth Artúr érkezett helyette. Négy perccel ezután Milicevic beadására érkezett Kovács Mátyás, de nem találta el a kaput.

A 19. percben Polievka csapott le szemfülesen a labdára az ellenfél térfelén, de kiszorított helyzetből a kapu fölé lőtt. Egy perccel később Kocsis beadására érkezett remek ütemben Polievka, ballal jól is találta el kapásból a labdát, ám Dala bravúrral hárított.

A 32. percben Kovács Patrik beadását Bognár készítette Molnár Rajmund elé, aki 12-ről lőtt, de Dala ezúttal is védett. Három perccel ezután Bognár centerezését Spandler fejelte Horváth elé, aki kapásból lőtt, a gólba tartó labda elakadt Spandlerben.

A 41. percben Demjén nem értette meg magát Kocsissal és Beriasvilivel, a Fehérvár nagy helyzethez juthatott volna, de Varju óriásit mentett. Az első félidő hosszabbításában Stefanelli jobb oldali beadását Gradisar fejelte védhetetlenül a hosszú sarokba, így 1-0-s hátrányban mentünk a szünetre.

Az 50. percben labdaszerzés után támadott a Fehérvár, Stefanelli passzát Katona éles szögből az oldalhálóba lőtte. A 62. percben Kovács Mátyás indult meg a bal oldalon a Vidi kontrájánál, visszakészített labdáját Bedi lőtte Demjén kezébe. Egy perccel később Kosznovszky beadását a csereként beálló Jurina fejelte a bal felső mellé.

A 65. percben Katona távoli szabadrúgását szép mozdulattal tolta szögletre Demjén. A 74. percben Horváth kiugratására próbált meg lecsapni Polievka, ám Spandler jó ütemben érkezett. Egy perccel ezután Molnár Ádin beadását fejelte középre Varju, de Dala lefülelte.

A 77. percben Horváth Artúr szép mozdulattal, emelve indította Jurinát, aki 18 méterről, ballal a kapu mellé lőtt. A 90. percben nagy esélyünk volt az egyenlítésre: Bognár szögletére érkezett a hosszú saroknál Kocsis, tisztán fejelhetett, de a kapufát találta el, a labda ezután Daláról kifelé pattant. Két perccel később Kata lőhetett 19-ről, labdája az egyik védőről Polievka elé pattant, aki 10 méterről lőtt, ám Dala ezúttal is leért, és védeni tudott. A hosszabbítás hatodik percében újra Kocsis fejelt Bognár szögletéből, ezt azonban fogta a hazai hálóőr. 

Ugyan a hajrában megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, nem tudtunk betalálni, így pont nélkül zártuk a fordulót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman