HÍREK

Felkészülés: Fordulatos meccsen döntetlen Mezőkövesden

2020-05-13

Felkészülés: Fordulatos meccsen döntetlen Mezőkövesden

Újabb edzőmeccsel folytattuk a felkészülést, az NB I 3. helyén álló, kupaelődöntős Mezőkövesd otthonában léptünk pályára, és fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszottunk.

Mi kezdtünk aktívabban a 2x60 percesre tervezett találkozón, a meccs elején Bíró fejese alig kerülte el a kaput. A hazaiak főleg beadásokkal veszélyeztettek, de a védelmünk magabiztosan állt a lábán.

Cseke távoli lövése volt az újabb lehetőség a 18. percben, majd a 23. percben megszereztük a vezetést: Schön lövésébe Bíró ért bele jól, így a melléről a hálóba került a labda közelről (0-1).

Bő félóra után Prosser került helyzetbe, ám lövése mellé ment, 5 méterről. Nem úgy a 39. percben, amikor is megdupláztuk az előnyt: Prosser 6 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0-2).

A 60 perces első játékrész vége felé majdnem megszereztük a harmadik találatot is: Prosser szöglete után Varju fejelt veszélyesen mindenkit megelőzve, de a labda a kapufáról kifelé pattant, így kétgólos előnnyel fordultunk a második félidőre.

Szünetben több csere is volt, míg az első esély a hazaiak előtt adódott, ám Zivzivadze lövésénél Somodi mentett. Negyedórával később Gera beadása elgurult az üres kapu előtt, Zuigeberhez pattant, akinek lövését védte a kapus, Bognár ismételt, de megint hárított a hazai hálóőr - ahogy pár perccel később Lencse próbálkozásánál is.

Félórányi játék után a második félidőben Kata lőtt 16 méterről, de egy kevés hiányzott a harmadik gólhoz, a kapufát találta el.

Az utolsó félórában többször is próbálkoztak a hazaiak, de Bese kétszer is mentett. A második játékrész 45. percében aztán szépített a Mezőkövesd, Zivzivadze egy beadás után eltolta kapusunk mellett a labdát, majd közelről nem hibázott (1-2).

A vége előtt, a 116. percben egyenlítettek a hazaiak: Dragóner beadása után elméláztunk, így Besirovic került nagy ziccerbe, és nem is hibázta el közelről (2-2).

Ez is lett a végeredmény, folytatás szombaton az Újpest FC ellen.

Michael Boris így értékelt egyből a lefújás után: 
- A leghasznosabb hozadéka a mérkőzésnek, hogy mindenki játszott legalább fél órát, fontos ez a keret minden tagjának, hogy az edzések után meccsen is bizonyíthassanak. Erős ellenféllel találkoztunk, hiszen a Mezőkövesd esélyes az NB I dobogójára és a kupában is áll még. Mi felvettük velük a versenyt, a mérkőzés nagy részében jól játszottunk, voltak szakaszok, amikor kimondottan élveztük is a futballt. Fontos, hogy meccsről meccsre fejlődni tudjunk a folytatás előtt.

Részletes tudósítás és összeállítások itt.

Mezőkövesd Zsóry FC - MTK Budapest 2-2

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman