HÍREK

Döntetlen a második edzőmeccsen

2024-07-02

Döntetlen a második edzőmeccsen

A tavaly az Európa Konferencia Ligában csoportkörös FK Zorja Luhanszk ellen 1-1-es döntetlent játszottunk.

Felkészülési mérkőzés

FK Zorja Luhanszk–MTK Budapest 1-1 (1-1)

Gólszerző: Kirjuhancev (45.), illetve Jurina (3.)

MTK Budapest: Demjén – Kocsis, Beriashvili, Nagy Zsombor – Hej, Horváth Artúr, Végh, Bognár, Kovács Patrik – Jurina, Polievka

Második félidő: Rácz – Kocsis, Beriashvili, Varju – Kovács Mátyás, Horváth Artúr (Merényi, 72.), Végh (Szőke, 72.), Stieber, Antonov – Kenesei, Jurina (Molnár, 60.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Csapatunk a szlovéniai edzőtábor második felkészülési mérkőzésén az ukrán első osztályú FK Zorja Luhanszk ellen lépett pályára Ljubljanában. Nagyszerűen kezdtük a találkozót, hiszen már a 3. percben megszereztük a vezetést: az ellenfél tizenhatosa előtt szereztünk labdát, majd Polievka szépen pörgetett Jurina elé, aki a bal felsőbe tekert (0-1).

A gól után is inkább mi támadtunk: előbb a 7. percben Bognár veszélyes szögletét ütötte ki a kapus, egy perccel később Hej jobb oldali beadását tenyerelte az ukrán hálóőr Horváth Artúr elé, aki 11-ről lőtt, de ezt is védte a Zorja hálóőre.

A 21. percben okos szögletkombináció végén Bognár lőhetett a jobb oldalról, éles szögből, a kapus ezúttal is védeni tudott. A 35. percben a bal oldalon vezetett támadást a Luhanszk, a beadást követően Nagy Zsombor mentett óriásit.

A 41. percben bal oldali beadást követően Ndur próbálkozott közelről, ám Demjén védeni tudott, majd a 44. percben kapusunk Antyuk 18 méteres lövését is védte. A 45. percben egyenlített a Luhanszk, miután Kirjuhancev kapáslövése utat talált a jobb felső sarokba, így 1-1-es állásnál jött a szünet.

A második félidő elején inkább az ukránok akarata érvényesült, de igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítaniuk.  A 61. percben Stieber szemfülesen emelt kapura 25 méterről, a labda sajnos a kapu fölé pattant a felsőlécről.

A 72. percben Stieber szabadrúgásból próbálkozhatott, de a sorfalról szögletre pattant a labda. A 81. percben Molnár vezetett hosszú szólót a bal oldalon, a lövésre azonban már nem maradt erő, így azt védte a kapus. Újabb lehetőség a hajrában már nem adódott, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. 

A mérkőzést az alábbi videón lehet visszanézni. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-13 16:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

HR-RENT KOZÁRMISLENY

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman