HÍREK

Doktor úr

2014-08-13

Doktor úr

Elegáns, mint mindig. Frissen vasalt ing, nyakkendő, világos nadrág. Zakó csak azért nincs rajta, mert jóval harminc fok fölötti a hőmérséklet. Választékosan megfontoltan fogalmaz, ahogy orvoshoz illik. Dr. Szilágyi György a focisták csapatorvosa.

  • A Fradiban, a birkózok mellett kezdtem a sportorvosi munkát. Más volt, mint a focistáknál, mert nemcsak a sérülésekre kellett figyelni, hanem a súlyukat is tartani kellett. Később Hegedűs Csaba kérésére a válogatotthoz kerültem. Nagy megtiszteltetés volt, de én minden munkát annak tekintek.

Szilágyi doktor 1989-ben került – az akkor Bicskei Bertalan vezette – labdarúgó-válogatotthoz. Tucatnyi kapitány keze alá, és rengeteg kiváló focistával dolgozott.

  • Rendkívül jó volt, és ma is kiváló a viszonyom a játékosokkal. Máshogy nem is lehet ezt a munkát végezni.

Itt kicsit elgondolkodik. Nyilván eszébe jut Király Gabi, Dárdai, vagy a kapitányok közül Mezey György, vagy Puskás Öcsi bácsi. Biztos voltak konfliktusai, de ezeket profi módon, udvariasan, de határozottan oldotta meg a játékosok és a csapat érdekeit szem előtt tartva.

[image]

  • Az egyik kapitány egyszer vitába keveredett velem, és kilátásba helyezte, hogy ha téves a diagnózisom, akkor egy életre elfelejthetem ezt a közeget, elintézi, hogy ne alkalmazzanak sehol. Nekem volt igazam, és ez később be is bizonyosodott.

Telefonon hívják, az egyik játékosnak intéz ultrahangos vizsgálatot, a másiknak speciális kenőcsöt, gyógyszert.

  • Itt az MTK-ban is jó viszonyban vagyok a játékosokkal. Kapcsolatunk nemcsak orvos-beteg, hanem annál jóval bizalmasabb, de megtartom a szükséges távolságot. Nálam nincs kiemelt, vagy kevésbé fontos focista. Itt mindenki egyforma.

Garami József szakmai igazgatóval nagyjából egykorúak, de nem ennek tulajdonítja, hogy kiválóan tudnak együttműködni.

  • A kor nem számít. A mentalitás a fontos, ahogy az edző viszonyul a labdarúgókhoz, a problémákhoz, a győzelmekhez, a vereségekhez, a sérülésekhez. Nincs gondunk egymással. Néha elvitatkozgatunk azon, hogy ki, mikor, mennyit játszhat, de ő is, én is azon vagyunk, hogy minél jobban szerepeljen a csapat.

Könyvet kellene írnia, hiszen amit ő látott tapasztalt, azt érdemes lenne megosztani az orvosokkal, szurkolókkal, de ezt a két dolgot külön kezeli.

  • Most sportorvosi tankönyvön dolgozom. Remek kollégák írják, kiváló szakembereket sikerült megnyerni a munkához. Úgy hiányzik már, mint falunak a villany. Ha azzal végzek, akkor majd nekilátok a magam történeteinek megírásához, csak egészség legyen…

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman