HÍREK

Diósgyőrből is elhoztuk a három pontot

2024-10-19

Diósgyőrből is elhoztuk a három pontot

Kosznovszky bombagólja és Molnár Rajmund látványos találata három pontot ért Miskolcon.

OTP Bank Liga, 10. forduló

DVTK–MTK Budapest 0-2 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion 5405 néző

Vezette: Derdák Marcell (Káprály, Kóbor, Szalai, Karakó, Andó-Szabó, Berényi)

Gólszerző: Kosznovszky (2.), Molnár Rajmund (42.)

Sárga lap: Jurina (73.), Kosznovszky (84.)

DVTK: Odyntsov – Szatmári (Klimovich, 46.), Chorbadzhiyski, Bárdos, Sanicanin (Rharsalla, 64.) – Holdampf, Vallejo (Adedokun, 64.), Vancas (Jurek, 75.) – Gera, Edomwonyi, Rakonjac (Acolatse, 46.)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

MTK Budapest: Demjén – Hej, Beriashvili, Kádár, Antonov (Bobál, 88.) – Kata, Kosznovszky – Molnár Ádin (Nagy Zsombor, 72.), Bognár (Végh, 72.), Molnár Rajmund (Stieber, 88.) – Jurina (Németh, 76.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a hét meccs óta veretlen DVTK otthonába látogattunk. A találkozó aligha kezdődhetett volna jobban: a 2. percben a hazaiak szöglete után Hej hozta át a labdát a félpályán, majd Kosznovszkyhoz passzolt, aki ragyogóan fordult le emberéről, és 22 méterről, ballal bődületes gólt akasztott a jobb felső sarokba. Alighanem a szezon egyik legszebb találatával szereztük meg a vezetést (0-1).

A gól után mindkét oldalon sokáig csak kisebb lehetőségek adódtak, komoly helyzetet nem lehetett feljegyezni egészen a 25. percig: ekkora Kata harcolt meg a labdáért a jobb oldalon, beadására Beriashvili érkezett, fejesét óriási bravúrral szedte ki a jobb felső sarokból Odyntsov. Két perccel később Bognár, Kosznovszky és Molnár Rajmund szép labdajáratása után utóbbi vette célba 17-ről a jobb alsót, de a kapura tartó labda az ötösön elakadt az egyik diósgyőri védőben.

A 31. percben Bognár szöglete Kádárhoz került a hosszú saroknál, aki kapásból kevéssel lőtt a jobb felső sarok fölé. A 42. percben sikerült megduplázni az előnyt: Bognár szöktette a szélen Molnár Rajmundot, aki befelé cselezett, majd 18 méterről a rövid alsó sarokba lőtt (0-2).

A 44. percben Molnár Ádin próbált meg elmenni Szatmári mellett a bal oldalon, a labda a tizenhatoson belül a hazai védő kezére pattant, ám Derdák hosszas VAR-vizsgálat után nem ítélt büntetőt. Rögtön ezután Edomwonyi került a védőink mögé és tört be a tizenhatoson belülre, majd a jobb lábára cselezett, a bal alsóba tartó lövését gyönyörűen tolta szögletre Demjén, így kétgólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második félidő elején Acolatse gyengécske lövését fogta Demjén, majd szögletet követően Klimovich fejelt jócskán a kapunk fölé. Az 58. percben Kosznovszky jobb oldali beadásából Jurina szép mozdulattal ollózott a jobb alsó mellé.

Három perccel később Jurina hozta át szinte az egész pályán a labdát a miskolciak szöglete után, majd 18-ról lőtt, de Odyntsov védeni tudott. A 61. percben Bognár kapta meg a labdát a bal oldalon Demjén szemfüles indítása után, üresen vihette a kapusra, de picit éles szögből nem tudta eltenni a labdát Odyntsov mellett. Ebben a periódusban több lehetőségünk is volt arra, hogy lezárjuk a találkozót.

A 65. percben ismét Acolatse próbálkozott körülbelül húsz méterről, de ez sem okozott gondot kapusunknak. A 71. percben Holdampf 23-ról kínálta meg Demjént, aki szépen védte ezt a próbálkozást is.

A 86. percben hazai szöglet után Németh ért bele balszerencsésen a labdába, így Demjénnek nagyon résen kellett lennie, hogy szögletre mentse a labdát. Két perccel később Antonov vezethetett kontrát, teljesen üresen vihettük a labdát, ám bal hátvédünk emelése pontatlan volt.

 A hajrában újabb gól nem született, így Miskolcról is elhoztuk a három pontot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-26 20:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

ÚJPEST FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman