HÍREK

Diallo: „Az MTK a legmegfelelőbb klub a számomra”

2019-02-07

Diallo: „Az MTK a legmegfelelőbb klub a számomra”

Mint arról beszámoltunk, klubunk fél plusz két éves szerződést írt alá Ulysse Diallóval.

A gólerős támadó elmondta, számára most az MTK Budapest a legmegfelelőbb klub. Hozzátette, tetszik neki csapatunk stílusa, és alig várja, hogy bekerülhessen a csapatba.

- Mi döntött az MTK mellett?
- Az MTK egy órási klub, nagy hagyományokkal, mindent elmond az a tény, hogy több mint 130 éve alapították. Volt lehetőségem körbejárni a stadiont is, és nagyon tetszik, máris elképzeltem, milyen lehet itt majd pályára lépni. Az ősz egy részét ki kellett hagynom, ezt nehezen éltem meg, mert nagyon szeretek futballozni. Alig vártam, hogy újra bizonyíthassak. Több megkeresésem is volt az utóbbi időszakban, de vártam a legmegfelelőbbre, és ez most jött el. Mindenképpen szerettem volna Magyarországon maradni, mert megszerettem az országot, és tetszik a liga is, érdekes kihívás, hogy itt bárki legyőzhet bárkit. 

- Milyen csapatba érkezel?
- Bármikor játszottam az MTK ellen, tetszett, ahogy a csapat próbálja a szó valódi értelmében játszani a futballt. Örültem, amikor felmerült a nevem a klubnál, el tudom magam képzelni egy ilyen stílusú csapatban. Megköszöntem az invitálást, és azonnal igent mondtam. Már túl vagyok az első edzésen, amelynek egyből úgy vágtam neki, hogy bizonyítani szeretném a vezetőedzőnek, hogy komolyan lehet velem számolni. Polyák Balázs sportigazgató és Feczkó Tamás vezetőedző is megnyugtatott, hogy csak rajtam múlik a folytatás, ha jól dolgozok, biztosan megkapom az esélyt. 

- Mikor kerülhet erre sor?
- Ha nem játszol tétmeccseken egy ideig, akkor nem lehetsz 100%-os állapotban, de ennek ellenére is alig van lemaradásom. Ezúton is szeretném megköszönni a REAC stábjának, hogy foglalkoztak velem, nekik is köszönhetően jó állapotban vagyok, egy-két hét alatt biztosan utolérem magam. Jó volt ismét egy profi klub edzésén részt venni, egy játékos számára fontos, hogy azt érezze, minden profi körülötte. A hangulatomnak az is jót tett, hogy az öltözőben mindenki szeretettel fogadott, ez egy jó kollektívának tűnik. Ellenfélként szinte mindenkit ismertem már, Balogh Béla például korábban csapattársam is volt, Ikenne-Kinget pedig a barátomnak is nevezném. 

- Milyen emlékeid vannak az MTK elleni meccsekről?
- A legutóbbi az, ahogy legyőztek minket ősszel, amikor még a Puskás Akadémia játékosa voltam. Több meccsen is pályára léptem amúgy a klub ellen, játszottam például örökrangadókon is, nyertem is, vesztettem is, ezért is tudom, milyen presztízse van ennek a klubnak idehaza. 

- Mit vársz magadtól tavasszal?
- Hiszek magamban, és gólokkal szeretnék hozzájárulni a sikerekhez. Megígérhetem, hogy mindent beleadok, és a legjobb arcomat szeretném megmutatni. Ősszel láttam, hogy a csapat végig dobogóközelben van, és ezt most sem tartom elérhetetlennek. Nem látom az okát, hogy miért ne tűzhetnénk ki ezt célként? 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman