HÍREK

Deutsch Bence: „Olyan érzésem van, mint amikor kisgyerekkoromban elkezdtem focizni” - interjú

2019-01-21

Deutsch Bence: „Olyan érzésem van, mint amikor kisgyerekkoromban elkezdtem focizni” - interjú

Deutsch Bence az ősz nagy részében sérülés miatt pihent, az idei edzőtábornak viszont újult erővel vágott neki. Baloldali védőnk célja az, hogy ismét visszafoglalja helyét a kezdőcsapatban.

Adja magát a kérdés: hosszabb sérülésed után hogyan éled meg a visszatérést?
– Igazából majdnem olyan érzésem van, mint amikor kisgyerekkoromban elkezdtem focizni. Minden nap várom az edzéseket, még a futótréningeket is lelkesedéssel fogadom. Ismét újdonságként élek meg minden.

Akkor most még az edzőtáborért is lelkesedsz?
– Ha jól számolom, az MTK-val a harmadik táboromban vagyok. Jelen helyzetemben kettős érzéseim vannak, hiszen jó, hogy visszatértem a sérülésemből, és újra a csapattal edzhetek, de mivel nemrég született meg a kisfiam, nehéz volt elszakadnom tőle. Viszont ez a dolgunk, ez a szakma ezzel jár, így nem okoz problémát. A helyszín ismerős volt, tavaly is ugyanitt voltunk. A hotelről csak a legjobbakat tudom elmondani, viszont idén a pályák még jobbak is, mint egy éve, így tényleg remek körülmények között edzhetünk. 

Túl van a csapat már néhány edzőmeccsen. Ezeket hogyan értékeled?
– Az első tábor első összecsapásán még érződött, hogy akkor még egy hete sem edzettünk, így egy kicsit tompábbak voltunk. Ellenfelünk pedig első tétmeccse előtt volt pár nappal, értelemszerűen sokkal előrébb tartott nálunk. Ugyanakkor, amit kért a mester, azt teljesítette a csapat, ilyenkor ez a fontos. Az eredmény most még másodlagos, és ez még a Trabzonspor elleni meccsre is igaz. Azonban az a felkészülési találkozó mégis más volt: mindenki érezte, hogy nagyobb a felhajtás, más úgy pályára lépni, ha azt látod, hogy a helyi televízióban minden második nap a leendő ellenfeledről van szó, érezni lehetett, mindennek óriási visszhangja van, ami a Trabzonnal történik. Viszont meglepődtem, hiszen egyáltalán nem éreztem, hogy a két csapat között óriási különbség lenne. Főleg úgy, hogy ismét csak nem egy etapban tartott a két gárda a felkészülést tekintve. Pozitívan értékelem azt a találkozót minden szempontból. A mostani táborban már jobban előtérbe kerülnek a meccsek, győzni mindig jó érzés, de a lényeg a 90 perces meccsterhelés. 

Az őszi szezont a kezdőcsapatban kezdted, de a sérülésed miatt azt követően nem tudtál játszani. Már felépülték, de mennyire kell ilyenkor ismét megküzdened a helyedért?
– Vezetőedzőnk is sokszor elmondja, illetve az öltözőben mindenki tudja, hogy itt nincsenek bérelt helyek. Két csapattársam is elég jól tudott helyettesíteni, sőt, kimagasló meccseket is hoztak. Úgy gondolom, ez az egészséges versenyhelyzet, és erre minden sérült játékos előre felkészül. Ez a szituáció sokkal jobb, mintha lenne tizenegy olyan játékosunk, akik tudják magukról, hogy csak ők kezdhetnek, és nem kell küzdeni a helyekért. Örömmel várom, hogy versenyezzek.
[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman