HÍREK

Dán modell az NB I-ben

2015-06-02

Dán modell az NB I-ben

Dán modell alapján, 12 csapattal indulhat el az NB I 2015/16-os szezonja az MLSZ elnökségének javaslata értelmében.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének hétfői ülésén eldőlt, hogy a labdarúgó NB I 2015/16-os szezonja tizenkét csapattal indul el, valamint az is, hogy a rájátszás helyett dán modellt alkalmaznak. Az ülésen résztvevők előzetesen két lebonyolítási szisztémán gondolkodtak, végül a dán bajnoksághoz hasonlót fogadták el, mely szerint a csapatok háromszor találkoznak egymással az idény során. Miután otthon és idegenben is megvívtak egymással, az előző idény első hat helyezettje hazai pályán vív meg hat találkozót és vendégként ötöt (ebbe a kategóriába tartozik az MTK Budapest), míg a 7–12. helyen zárók fordítva.

Az MLSZ elvetette a rájátszás ötletét, mivel úgy vélik, az alsóházi rájátszásban azok a csapatok, amelyek már nem eshetnek ki, de sokkal feljebb sem kerülhetnek, unalmas mérkőzéseket játszanának. 

Mint köztudott, az NB I-es csapatok közül a Győri ETO, a Pécsi MFC, a Nyíregyháza Spartacus, a Kecskeméti TE és a Lombard Pápa sem kapott licencet a következő idényre, így az MLSZ terve – mely szerint a 2016/17-es szezonban már 12 csapatos lesz az első osztály – már az ősztől megvalósul, és nem kell feltölteniük az élvonal mezőnyét a másodosztályból ahhoz, hogy páros számú csapat legyen az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-14 15:00 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI VÁROSI STADION

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman