HÍREK

Csak részben törtük meg a Kisvárda elleni sorozatot

2020-10-24

Csak részben törtük meg a Kisvárda elleni sorozatot

Gera találatával mi szereztünk vezetést a Kisvárda ellen, a vendégek óriási góllal egyenlítettek. Először szereztünk pontot a várdaiak ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 1084 néző

Vezette: Antal Péter (Becséri, Bornemissza, Csatári, Zierkelbach, Urbán)

Gólszerző: Gera (24., 11-esből), illetve Kovácsréti (60.)

Sárga lap: Cseke (75.), illetve Supka (43.), Camaj (70.), Melnyik (77.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Nagy Zsombor, Tiago – Balázs (King, 84.), Cseke (Biben, 84.), Dimitrov (Schön, 9. helyette Prosser, 65.), Mezei, Herrera – Gera, Miovski

Vezetőedző: Michael Boris

Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Rubus, Ene, Hei – Lucas, Simovic – Bumba (Tsoukalas, 86.), Sassa (Kovácsréti, 45.), Navratil (Camaj, 45.) – Viana (Horváth Z., 81.)

Vezetőedző: Supka Attila

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában együttesünk a Kisvárda Master Good gárdáját fogadta. Az első tíz percben igazán nagy helyzet nem alakult ki, mégis szomorkodhattunk: Viana taposott rá szinte azonnal Dimitrov lábára, aki így nem tudta folytatni a játékot, Schön jött helyette. Az első diagnózisok szerint komolyabban megsérült a friss igazolásunk, pedig a belépő lapot sem ért.

A 17. percben a Kisvárda veszélyeztetett szögletet követően, Ene fejesét bravúrral hárította Mijatovic. Két perccel később Mezei óriási labdát adott Miovskinak, a kapus azonban időben eszmélt, épphogy elcsípte a játékszert.

A 23. percben Gera okos cselt húzott meg a tizenhatoson belül, Simovic "borította" fel, büntetővel jöhettünk. A labda mögé a sértett állt oda, és nem hibázott. (1-0)

Öt perccel később az ellenfél térfelén szereztünk labdát, majd Herrera adott be élesen a bal oldalról, épphogy lemaradtunk a labdáról.  Ezt követően kontrázott a Kisvárda, Balázs óriási sprint után szerezte meg a labdát, elhárítva ezzel a veszélyt.

A 40. percben megduplázhattuk volna az előnyt, ismét Herrera adott be remekül, Balázsnak picit volt hosszú az átadás, így nem tudott a kapuba találni. Két perccel később Schön szökött meg, éles szögből picit lőtt mellé. Újabb lehetőség nem adódott az első félidőben, egygólos előnynél következett a szünet.

A második játékrészt Viana ollózása nyitotta, a labda a kapunk mellett landolt. Nem sokkal ezután Camaj tekert a jobb felső sarok fölé. Az 59. percben Herrera beadására Balázs érkezett, az utolsó pillanatban lépett bele egy vendég hátvéd a lövésbe. Egy perccel később Viana centerezett a bal oldalról, a csereként beálló Kovácsréti kapásból lőtt a kapunkba. (1-1)

A 65. percben visszaszerezhettük volna az előnyt: Mezei remekül szerelt, majd ugratta ki Prossert, de a beadásra senki nem tudott lecsapni.

A folytatást mezőnyjáték jellemezte, majd a 81. percben Mijatovic mentett nagyot Bumba helyzeténél. A lefújás előtt még volt egy nagy esélyünk: Prosser labdájával Miovski lépett ki, de Dombó kivetődve mentett, így az állás már nem változott, 1-1-el zárult a találkozó.

Ezzel egy rossz sorozatot megszakítottunk a Kisvárda ellen, hiszen az NB I-ben és NB II-ben lejátszott eddigi öt meccs mindegyikét elvesztettük ellenük, igaz, a most hazai pályán szerzett egy pontnak nem örülhetünk felhőtlenül. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman