HÍREK

Bravúrgyőzelem Belgium ellen

2024-10-15

Bravúrgyőzelem Belgium ellen

A Kosznovszky Márkkal felálló U21-es magyar válogatott szépen zárta az Európa-bajnoki selejtezőt.

Az U21-es magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező 10., azaz utolsó fordulójában a csoport második helyén álló Belgium otthonába látogatott. A mieink a múlt héten Máltát győzték le az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezzel biztossá vált, hogy a negyedik helyen zárjuk a sorozatot.

Magyarország bátran kezdte a találkozót, aminek hamar meg is lett az eredménye: a 8. percben a saját térfelünkön szereztünk labdát, majd gyors kontra végén Gruber került helyzetbe, ám a hazai kapus szabálytalanul állította meg, így büntetőt rúghattunk. A labda mögé Németh állt oda, és higgadtan gurított a kapu közepébe.

A mérkőzés hátralévő részében inkább a belgák irányítottak, de nem tudták feltörni a magyar csapat szervezett védekezését, így Szélesi Zotán csapata 1-0-s győzelmet aratott.

Felnőtt együttesünk játékosa, Kosznovszky Márk ezúttal is végig a pályán volt a találkozón, míg korábban az akadémiánkat megjárt játékosok közül Yaakobisvhili Antal kapott lehetőséget. A keretben a 2002-es és 2003-as születésű labdarúgók számára ez volt az utolsó mérkőzés a korosztályos válogatottban.

Fotó: MLSZ

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-19 17:30 DVTK STADION

DVTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman