HÍREK

Bravúrgyőzelem az Iváncsa ellen!

2024-09-22

Bravúrgyőzelem az Iváncsa ellen!

Molnár Ádin hajrában szerzett csodálatos gólja három pontot ért.

NB III Dél-Nyugati csoport, 8. forduló

MTK Budapest–Iváncsa KSE 2-1(1-0)

Vezette: Nagy Róbert (Ifj. Imrő, Bense)

Gólszerző: Bakó (31.), Molnár Ádin (90.) illetve Székely (69.)

Sárga lap: Bakó (66.), illetve Kasza (26.), Budai (42., 88.)

Piros lap: Budai (88.)

MTK Budapest II.: Csenterics – Stumpf, Farkas, Bobál (Béres, 46.) – Anokye, Szőke, Antal, Asante – Molnár Ádin, Kenesei (Vas, 76.), Bakó (Bene, 67.)

Vezetőedző: Kanta József

Iváncsa KSE: Varga – Kasza, Mihály (Székely, 53.), Törőcsik, Vass, Kovács, Keringer (Kiatipisz, 67.), Aradi, Budai, Madarász, Berekali (Orbán, 67.)

Vezetőedző: Tóth András

NB III-as együttesünk a bajnokság nyolcadik fordulójában a feljutásra is esélyes Iváncsa KSE gárdáját látta vendégül. Első csapatunk játékosa, a hosszú sérülésből felépülő Bobál Dávid is ott volt Kanta József kezdőjében.

A 12. percben Vass kapott jó labdát, közel járt ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön, de Bobál remek ütemben szerelte becsúszva. Négy perccel később Kenesei tartotta meg nagyszerűen a labdát, majd Antal szépen ugratta ki Asantét, aki jó helyről centerezett, ám a védők menteni tudtak.

A 19. percben Kovácshoz került a labda a tizenhatos előterében, 20 méterről lőtt, de Csenterics szögletre mentett. A sarokrúgást csak Törőcsikig tisztáztuk, aki a jobb felsőt célozta meg, de Molnár Ádin a gólvonalról kifejelte a játékszert.

A 28. percben Bakó indult meg kitűnő csellel a középpályán, majd 20-ról lőtt, de Varga magabiztosan védett. Három perccel később már a kapus is tehetetlen volt: Bobál bal oldali beadását Kenesei készítette Bakó elé, aki kapásból, védhetetlenül bombázott a bal alsó sarokba (1-0).

A 36. percben megduplázhattuk volna az előnyt: Molnár Ádin remek labdát kapott és került a védők mögé, már a kapust is lecselezte, de kisodródott, így nem tudott betalálni. A 45. percben Törőcsik bal lábbal próbálkozott 17 méterről, de a labda elkerülte a kapunkat, így előnyben mehettünk a szünetre.

A második félidő első kapura lövését az 57. percben láthattuk, ekkor Vass kísérletét fogta könnyedén Csenterics. Öt perccel később Molnár Ádin és Anokye játszott szépen össze, utóbbi lövésre vállalkozott, de Varga védett. A 63. percben Törőcsik cselezett a bal oldalról befelé, majd a rövidet vette célba, azonban Csenterics a helyén volt.

A 69. percben egyenlített az Iváncsa: a jobb oldalról érkezett beadásra Székely érkezett jó ütemben, és a jobb alsóba fejelt (1-1).

A 72. percben a bal oldalról adott be vendég alakulat, Aradi emelkedett a legmagasabbra, szerencsére fejese a kapufáról kifelé pattant. Nem sokkal később Bene távoli lövésére ért le Varga.

A 76. percben óriási lehetőség maradt ki: Molnár Ádin ment el a bal szélen, beadására Bene érkezett, aki 10 méterről lőhetett, de centikkel a jobb kapufa mellé gurított. A 80. percben Antal vállalkozott távolról, nem sokkal tévesztett célt.

A 81. percben az Iváncsa szöglete után Kasza veszélyes fejesét védte Csenterics, majd öt perccel később Antal távoli lövését ütötte ki Varga. A 88. percben Bene megindulását Budai állította meg szabálytalanul, a játékvezető felmutatta neki második sárga lapját, így tíz emberrel fejezte be a meccset az Iváncsa.

A 90. percben ki is használtuk az emberelőnyt: Molnár Ádin cselezett a bal oldalról befelé, majd egészen elképesztő, bődületes kapufás gólt akasztott a bal felső sarokba, így 2-1-re legyőztük a bajnokesélyest, és itthon tartottuk a pontokat.

Kanta József: – Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok a csapatra. Az elmúlt két meccsen közel voltunk a bravúrhoz, de nem sikerült. Fantasztikusan dolgoztak a játékosok, és pici szerencse is kellett a győzelemhez, hiszen volt pár lehetősége az Iváncsának, ugyanakkor mi is alakítottunk ki helyzeteket, amikor sikerült megindulnunk a kontráinkból. Már járt nekünk a győzelem egy ilyen jó csapat ellen, és szükségünk is volt a sikerre. Nagyon örültem a végén Molnár Ádin góljának, fantasztikus érzés ilyen találattal nyerni, de az egész csapat remekül dolgozott, és rászolgáltak erre a győzelemre.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-19 17:30 DVTK STADION

DVTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman