HÍREK

Boris: "Tetszett, ahogy bizonyos helyzetekre reagálunk" - interjú

2020-07-26

Boris: "Tetszett, ahogy bizonyos helyzetekre reagálunk" - interjú

Michael Borisszal beszélgettünk a szlovéniai edzőtábor végén, vezetőedzőnk értékelte az elmúlt tíz napot.

Hogyan értékeli a Koper elleni győztes edzőmeccset?
- Tíz nap után természetesen fáradtabbak voltunk, úgyhogy kíváncsi voltam, hogy a csapat hogyan reagál erre a helyzetre a sorozatterhelés után. Szerencsére jellemző volt ránk a "hunting", vagyis rendben volt a harci szellem. Nem adtuk fel hátrányban sem, mivel ismét hátrányba kerültünk, ami nem öröm, de visszajöttünk, ahogy a Budafok elleni meccsen is kétgólos hátrányból - szóval ez a része örömmel tölt el, hogy képesek vagyunk jól reagálni vesztes helyzetekre is.

Összességében az edzőtáborban látottakkal mennyire elégedett?
- Az egyetlen rossz dolog, ami történt velünk, az Kanta Józsi sérülése, akinek a jelenléte nagyon fontos az öltözőben. A körülményekre nem lehetett panaszom, kiváló környezetben voltunk, ami fontos, hogy a pályák is rendben voltak. Még több edzést terveztünk, de nagyon keményen dolgoztak a fiúk, és egyre fontosabb volt az is, hogy a meccseken próbáljunk meg egyre jobban, és akár eredményesen is szerepelni. Nem baj, ha látják mások is, hogy kell velünk számolni. 

A szlovéniai mérleg: négy mérkőzés, négy győzelem. Van ennek bármi jelentősége ilyenkor?
- A legutóbbi szezonban is volt egy kilencmeccses győzelmi sorozatunk, és pont emiatt mondom azt, hogy van jelentősége az eredménynek is, hiszen látni, hogy mennyivel jobb olyankor dolgozni, amikor a pályán visszajön a befektetett munka. Nagyon fontos a mutatott teljesítmény is, de mindig jobb megnyerni a meccseket, mint esetleg a rosszabb eredmény miatt szomorúbb hangulatban végezni az edzéseket. A csapatra is jellemző a győztes mentalitás, de az is, hogy jó eredmény esetén nem az van, hogy hátradőlünk elégedetten, hanem tudjuk, hogy mindig lehet még fejlődni.

Sikerült az új játékosok beilleszkedése?
- Aki követi a klubunk közösségi felületeit, láthatta, hogy egyre inkább részesei ők is a közösségnek, az edzőtáborban volt olyan esemény, amin igen komoly szerepet kaptak az új fiúk is, és fogalmazzunk úgy viccesen, hogy tökéletesen teljesítettek. Ami a szakmát illeti: érezhető volt, hogy azért nem mindenki hozta magával azt a stílust, amit mi játszunk, de ez érthető. Azon dolgoztunk, hogy egyre többet megértsenek abból, mi mit várunk el tőlük. De ezen tavaly is sokan átestek a keretből, akik mostanra már rendre tudják, mi a dolguk. Minden meccset megnyertünk eddig, amihez az újak is hozzátették a saját részüket. Nem mindenki áll egyformán, van, aki sérült volt, vagy fáradtság miatt még nem bevethető, de egyre közelebb kerülnek ahhoz ők is, hogy 90 percen át hozzák azt, amit elvárunk. A karakterükről jót mondhatok, a közösség részei akarnak lenni, azon dolgozunk a rajtig, hogy még előrébb lépjünk ezen a téren is.

Bő két és fél hét van még a szezonkezdetig. Hogyan tervezi ezt az időszakot?
- Még építeni szeretnénk tovább a csapatot és a közösséget. Nem számít, ki lövi a gólokat, az a lényeg, hogy még fejlődni tudjunk, hogy készen álljunk azokra a kemény küzdelmekre, ami az NB I-ben vár ránk, hiszen máskor is elmondtam, az más kávéház. A hazatérés utáni első időszakban változtatunk az edzésmunkán, hiszen egy edzőtábor után ez a normális, szépen fokozatosan építjük fel a napi munkát, több hangsúlyt fektetünk például a kettő a kettő, három a három, négy a négy elleni játékokra, szóval elkezdődnek a taktikai finomítások, hogy tökéletes állapotban várjuk a szezonrajtot.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman