HÍREK

Bognár: Második Örökrangadómat is megnyerném

2018-07-28

Bognár: Második Örökrangadómat is megnyerném

A Népszava cikkét idézzük: A másodosztályból egy év után visszajutó MTK Budapest a 2-0-s újpesti győzelem után a Ferencvárost látja vendégül vasárnap a labdarúgó NB I 2. fordulójában.

A kék-fehérekhez a nyáron, a Mezőkövesdtől csatlakozó Bognár István kezdőjátékosként 79 percet játszott az élvonalbeli bajnokság nyitányán a Megyeri úton. A 27 éves futballista volt klubjának, a Ferencvárosnak is bizonyítana a folytatásban, a fővárosi klubok rangadóján.
[image]

Előzetesen számítottak arra, hogy az MTK győzelemmel tér vissza az élvonalba?
Abszolút így készültünk, a mérkőzést megelőzően nem lettünk volna elégedettek az egy ponttal. A mester is elmondta nekünk a meccs előtt, hogy minden egyes osztálydebütálásakor győzni tudott korábban, igaz ez kisebb teher volt számunkra... A viccet félretéve: a három pontért mentünk, mióta kiderült, hogy az Újpest ellen fogunk játszani, erre készültünk. Szerintem megérdemelten nyertünk, boldogok vagyunk, hogy győzelemmel kezdtünk.
Vasárnap a Ferencvárost fogadják. Az Örökrangadón reális elvárás lehet a csapattal szemben a győzelem?
Minden rangadó háromesélyes, ez valószínűleg most sem lesz másként, én viszont ettől függetlenül is érzek annyi erőt a csapatban, hogy győzni tudjunk a második mérkőzésünkön is. Hazai pályán fogunk játszani, ez minimális előnyt jelenthet majd. Remek visszatérést jelentene a klubnak és a csapatnak is, ha az Újpest után a Fradit is le tudnánk győzni és hat ponttal tudnánk kezdeni. 
A legutóbbi MTK–FTC-n játszott a Hidegkutiban, gólpasszt is adott, nyertek – igaz, még a Ferencváros játékosa volt.
Éppen a napokban beszéltem arról a többieknek az öltözőben, hogy életem első Örökrangadóján nyertünk az Új Hidegkutiban 2017 tavaszán, a második ilyen meccsemet pedig szintén ebben a stadionban játszhatom, de már MTK-játékosként. Ahogy akkor győztesen hagytam el a pályát, úgy bízom benne, hogy ezúttal sem lesz másként. Tudom, hogy a derbi és az Örökrangadó a két legnagyobb presztízsű párharc Magyarországon, jó dolognak tartom, hogy ilyen meccseken léphetek pályára, már csak ezért is izgatottan várom a mérkőzést.
Mennyire munkál önben az, hogy az egymás elleni mérkőzésen egy korábbi klubjának, a Ferencvárosnak is bizonyíthat?
Ez nem feltétlenül csak az egymás elleni mérkőzések előtt motivál, viszont az, hogy az MTK–Fradi egy különleges, nagy hagyományokkal bíró párharc, több pluszmotivációt jelent számomra jelen pillanatban.
Édesapja, Bognár György játékosként, később edzőként is az MTK kötelékébe tartozott. Otthon sokat beszélgettek az Örökrangadóról?
Igen, beszélgettünk róla többször is a héten. Ő kicsit sajnálja, hogy nem fogja látni a mérkőzést, hiszen a másodosztályú bajnokság vasárnap kezdődik (Bognár György a Győrben vendégszereplő Budaörs felkészítéséért felel – a szerk.), de mindenképpen szurkol: egyfelől a fiának, másrészt annak a klubnak, amely a legközelebb áll a szívéhez. Természetesen bízik benne, hogy sikeresek leszünk a Fradi ellen is.

Hatos Szabolcs

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman